Nieuwbouw Hightech Datacenter AMS8 InterXion

Projectinformatie

Project Nieuwbouw Hightech Datacenter AMS8 InterXion
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever InterXion Nederland

Projectomschrijving

InterXion AMS8 is een datacenter gevestigd te Amsterdam, waar ook de andere zeven rekencentrums van de datacenterdienstverlener staan, zoals de AMS7. De AMS8 is het achtste datacenter van de datacenterdienstverlener op de Amsterdamse campus van InterXion in Schiphol-Rijk. Het biedt toegang tot meer dan veertig carriers en isp’s en tot de twee internet exchanges, AMS-IX en NL-ix, die op de campus van InterXion aanwezig zijn.

Het nieuwe datacenter met de naam AMS8, biedt ongeveer 15 MW elektrisch vermogen, dat beschikbaar komt voor klanten. Croonwolter&dros B.V. realiseerde de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. TBI zusterbedrijf JP van Eesteren B.V. voerde in onderaanneming kleine bouwkundige werkzaamheden uit binnen dit project.

Het nieuwe datacenter is in zes fasen gebouwd. De eerste twee fases zijn in het najaar van 2016 opgeleverd. De fases beslaan elk dertienhonderd vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte. Eind 2016 was dus al 3200 vierkante meter ‘operationeel’. De resterende vier fases werden verspreid over 2017 operationeel. Het is een duurzaam datacenter geworden waarin de meest innovatieve technieken met betrekking tot duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn toegepast.

Tijdens de bouw van het datacenter is gewerkt met zeer strenge veiligheidsprotocollen en een zonering met een hoog beveiligingsniveau, bestaande uit drie barrières met toegangscontrole: terreinafscheiding, besloten werkgebied (toegankelijk voor werknemers) en beperkt toegankelijke ruimten (voor een select aantal werknemers).

Alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn redundant (dubbel) uitgevoerd waarbij de continuïteit tot 99,999% is gegarandeerd. Hierdoor kan InterXion haar klanten uitgebreide zekerheid en beschikbaarheid voor hun bedrijf kritische applicaties bieden. 

Bijzonderheden:

  • Croonwolter&dros hoofdaannemer;
  • Nieuwbouw ruim 14.530 m² bvo;
  • Zeer streng veiligheidsprotocollen;
  • Gefaseerde uitvoering, 6 fases;
  • TBI zusje J.P. van Eesteren heeft in onderaanneming kleine bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd in dit project;
  • Modelleren in 3d BIM.

 

De opdrachtgever

De opdrachtgever was InterXion Nederland. InterXion is de interconnectiehub voor de grootste bedrijven ter wereld. Interxion heeft al meer dan 20 jaar ervaring wat betekend dat zij gegarandeerd een consistent ontwerp en operationeel excellence bieden.

InterXion Nederland | Croonwolter&dros