Museum MORE te Gorssel

Projectinformatie

Project Museum MORE te Gorssel
Locatie Gorssel

Museum voor Realistische Kunst

Museum MORE is opgericht om de verzameling van circa 1.200 werken van Magische realisten en tijdgenoten, alsmede hedendaagse figuratieve kunst, tentoon te stellen. Om deze collectie tot recht te laten komen, is het voormalige monumentale gemeentehuis in Gorssel gerenoveerd, en erachter nieuwbouw gerealiseerd.

Kenmerkend voor het gebouw zijn de toegepaste hoogwaardige materialen zoals natuursteen, de parketvloeren en het vele glas, maar ook de technische installaties zoals de WKO installatie en de LED verlichting.

TBI samenwerking

Bouwcombinatie Museum MORE v.o.f (bestaande uit de TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep, Wolter & Dros en Croon Elektrotechniek) was verantwoordelijk voor de engineering, levering, montage en inbedrijfstelling van de complete bouwkundige werken, werktuigbouwkundige – en elektrotechnische installaties van het project.

BIM en LEAN

Na de aanbesteding hebben de TBI-ondernemingen ervoor gekozen om de 2D-tekeningen van de architect, constructeur en adviseurs om te zetten naar een 3D-model en het verdere traject te gaan BIM-men. Hiervoor ie gekozen om de samenwerking in werkvoorbereiding- en uitvoeringfase te verbeteren en de risico’s en faalkosten zo veel mogelijk te elimineren. In een LEAN-planning zijn alle bewerkingen zo optimaal mogelijk in tijd weggezet.

Afbeeldingen