Hogeschool Utrecht

Projectinformatie

Project Hogeschool Utrecht
Locatie Utrecht
Opdrachtgever Hogeschool Utrecht

Met 3.500 medewerkers en 37.000 studenten is de Hogeschool Utrecht een belangrijke aanbieder van onderwijs en opleidingen in Midden-Nederland. De combinatie Croon en Wolter & Dros verricht m.i.v. oktober 2013 voor de komende drie tot vijf jaar het onderhoud op de elf locaties van de onderwijsorganisatie. Zo kan de Hogeschool zich focussen op haar kerntaak: het bijdragen aan een duurzame kennissamenleving.

Nieuwbouw en renovatie

Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie waar door hoogwaardig onderwijs en onderzoek wordt gewerkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De HU is een randstedelijke hogeschool die sterk verankerd is in de innovatieve en jonge regio Utrecht/Amersfoort. Wolter & Dros heeft prestatieonderhoud verricht aan alle gebouwgebonden werktuigbouwkundige installaties van de HU. Er zijn adviezen gegeven op basis van de NEN 2767 handhaving conditieniveau 3, in combinatie met meerjaren onderhoudsbegrotingen, waarmee vervangingen zijn gebudgetteerd. TBI zusterbedrijf Croon realiseerde de elektrotechnische werkzaamheden. De werkzaamheden hebben plaatsgevonden op 13 onderwijslocaties in Utrecht en Amersfoort.

De HU heeft een convenant afgesloten om 30% energie te bezuinigen. Waar mogelijk zijn door Wolter & Dros en Croon energiezuinige vervangingen/ voorstellen gedaan. De 1e aanzet was om met zo laag mogelijke kosten een zo groot mogelijke besparing te realiseren. Zo is onder meer alle regeltechniek vervangen naar meer energiezuinige systemen.

Vanaf buiten vallen de twee diagonale betonbalken, waarop het nieuwe glazen gedeelte rust meteen op. De nieuwbouw en het gerenoveerde gedeelte zijn via een hal met elkaar verbonden. Bij binnenkomst valt het atrium met de glazen kap direct op. Voor dit ontmoetingsplein werd het schoolplein van Oudenoord 700 overdekt.

Voor dit project realiseerden wij de diverse elektrotechnische installaties.