Sensorische Zorgdomotica

DSV| Parledam Parlevliet Katwijk

Projectinformatie

Project DSV| Parledam Parlevliet Katwijk
Locatie Katwijk
Opdrachtgever DSV| verzorgd leven
Looptijd 2015-2016

Dit project bevatte 2 verschillende onderdelen:

Gebouw Parledam: Appartementengebouw in Katwijk met huurwoningen met zorg.

Gebouw Parlevliet: Bouw- en restauratiewerkzaamheden aan een historische en karakteristieke visserijpand naast Parledam, In dit pand zullen de centrale diensten van DSV| verzorgd leven worden gehuisvest en het nieuwe Zorg Thuis team van DSV| Parledam. (planning vanaf augustus 2016) Vanuit deze locatie zullen ook activiteiten worden aangeboden en er is een sfeervolle gemeenschapsruimte, 'De Reedery', waar bewoners en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Croonwolter&dros heeft elke kamer voorzien van een CareConnect Icom wandscherm voor zorgalarmeringen en domotica sturingen. In de appartementen voorziet het scherm tevens in een video-deurintercom systeem. Bewoners kunnen via het scherm luisteren naar de kerkradio. DSV heeft voor haar nieuwbouwlocaties gekozen voor een intelligente vloer van Tarkett; “Floor in Motion”. Deze vloer signaleert zonder inbreuk op de privacy, beweging in de kamer en de badkamer en wanneer een bewoner valt. Deze intelligente vloersensor is door Croonwolter&dros geïntegreerd binnen CareConnect en zorgt automatisch voor een alarmering in de “zorgapp” op de mobiele telefoon van de zorgmedewerkers.

Met de intelligente halszender van CareConnect kunnen bewoners zich zelfstandig door het gebouw begeven en overal een alarm genereren met halszender. Zorgverleners ontvangen het alarm en zien direct waar de bewoner zich bevindt. Bewoners van de woongroepen kunnen via deze halszender ook worden beschermd tegen dwalen door het automatisch sluiten van deuren waar nodig.