Diaconessenhuis Meppel

Projectinformatie

Project Diaconessenhuis Meppel
Locatie Meppel
Opdrachtgever Zorgcombinatie Noorderboog
Architect Raadgevend Technisch Buro van Heugten te Nijmegen
Counselor Zorgcombinatie Noorderboog

Het Diaconessenhuis is een modern streekziekenhuis met 330 bedden. Nagenoeg alle specialismen zijn in het ziekenhuis vertegenwoordigd. Wolter & Dros is doorlopend actief als installateur in het Diaconessenhuis. Recente projecten zijn werken aan de beddenhuizen, MRI afdeling, poliklinieken, hartbewaking, Intensive Care, OK´s, CSA en de apotheek.

Verpleeghuis Reggersoord-De Schiphorst is onderdeel van het Diaconessenhuis. Het is taak van dit verpleeghuis om langdurig zieken, zowel somatisch als psychogeriatrisch, te verplegen en verzorgen. Het verpleeghuis heeft een regionale functie voor Meppel en de directe omgeving. De instelling ligt even buiten het centrum van Meppel.

Reggersoord heeft onder meer een gesloten afdeling voor zwaar dementerende bejaarden. De werkzaamheden in het Diaconessenhuis en in verpleeghuis Reggersoord-De Schiphorst zijn uitgevoerd in een doorfunctionerend gebouw. Door een optimale logistieke en technische voorbereiding zijn wij in staat geweest de overlast tot een minimum te beperken. Vooral bij de OK’s is gewerkt met een korte, gefaseerde bouwtijd om het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten doorfunctioneren.