Crucell Holland

Projectinformatie

Project Crucell Holland
Locatie Leiden
Opdrachtgever Crucell Holland te Leiden

Diverse projecten Crucell Holland

Crucell is een biotechnologiebedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen, produceren en wereldwijd verkopen van vaccins en antistoffen ter preventie van infectieziekten. De onderzoeksruimten van Crucell moeten dan ook aan specifieke eisen voldoen en worden regelmatig verbouwd of uitgebreid. Wolter & Dros heeft diverse projecten, waaronder de nieuwbouw van het kantoorgebouw gerealiseerd.

Bron: Crucell Holland B.V.

Wolter & Dros is sinds de nieuwbouw van het kantoor in 1999, nauw betrokken bij de verbouw en uitbreidingsprojecten van Crucell. Het kantoor huisvest hoogwaardige laboratoria, kantoorruimten, verschillende dierenverblijven en koel- en vriescellen. De laboratoria van Crucell voldoen aan de strenge eisen voor genetisch gemodificeerde organismen (C, CI en CII) en virussen (ML3).

In de loop der jaren is Wolter & Dros onder meer betrokken geweest bij de nieuwbouw en verbouw van diverse kantoorruimten en laboratoria. Te denken valt bijvoorbeeld aan het ontwerpen, leveren, installeren en geheel bedrijfsvaardig opleveren van de werktuigkundige installaties voor ML3/BL3 laboratoria en cleanrooms. Daarnaast is Wolter & Dros ook verantwoordelijk voor het werktuigbouwkundig onderhoud.