Community College / ROC Leiden

Projectinformatie

Project Community College / ROC Leiden
Locatie Leiden
Opdrachtgever CCL LMP B.V. te Leiden
Looptijd jun 2008 - jun 2011

Het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Leiden bouwt aan ambitieuze scholen waar men zal werken en leren volgens het praktijkgericht leren. Het gebouw en z’n omgeving vormen een leerpark en bieden een inspirerende werk- en leeromgeving. ROC Leiden huisvest een groot deel van haar opleidingen, alsmede de stafafdelingen in deze nieuwbouw op Lammerschanspark. Het complex biedt tevens onderdak aan het VMBO Da Vinci College.

De nieuwe huisvesting voor het ROC en de VMBO is een multifunctioneel scholencomplex is 200 m lang en 47 m hoog. Het gebouw van 11 bouwlagen zal ruimte bieden aan Integraal Praktijk Centrum, VMBO, restaurant, sportcentrum, supermarkt, kantoorruimte, aula/kantine, auditorium, vergaderzalen,en een 2-laags parkeergarage voor 300 auto’s en 1000 fietsen.

ROC Leiden Lammerschans is een indrukwekkend gebouw. Er zijn veel bruggen en onderdoorgangen gerealiseerd. Zo is ondanks de 50.000 m2 toch schaalverkleining bereikt.

Wolter & Dros heeft voor dit project alle werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd. Het gebouw is van alle moderne installatietechnieken voorzien, waaronder hoogwaardige energiesystemen zoals betonkernactivering in combinatie met warmtepompen en bodemopslag.Gezien de geëiste bouwsnelheid en de vorm van het gebouw is veel prefabricage toegepast.