CCV Datacenter

Projectinformatie

Project CCV Datacenter
Locatie Gelderland
Opdrachtgever CCV Holland
Counselor IBM Nederland
Looptijd okt 2012 - maa 2013

Met de opkomst van nieuwe digitale betaalmogelijkheden en het groeiende vertrouwen in de betrouwbaarheid van elektronische betaalmiddelen verdwijnen harde contanten gestaag uit ons straatbeeld. 

Het gemak om overal te kunnen pinnen is de verdienste van financiële dienstverleners alsCCV Holland B.V. die investeren in betrouwbare informatietechnologie. Dankzij een nauwe samenwerking tussen SPIE-ICS (voorheen KPN datacenters), Rittal en Croon Elektrotechniek beschikt de toonaangevende dienstverlener in het elektronisch betalingsverkeer over een datacenter met een optimale beschikbaarheid.

CCV is een internationale organisatie die opereert in het elektronische betalingsverkeer met ondernemingen in Nederland, Belgie, Duitsland en Zwitserland. In Europa behoort CCV tot de grotere partijen in betaalautomaten. Daarnaast is CCV specialist in transactieverwerking en ontwikkeling van spaar- en klantenkaartsystemen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1958.

We staan er nauwelijks meer bij stil, maar met elke elektronische betaling zetten we een complex proces van informatieverwerking, encryptie en fiattering in gang. Goedbeschouwd zijn het maar enkele bits en bytes per transactie die de routering van de geldstromen bepalen. Om de kans op eventuele downtime van de 160.000 terminals volledig te kunnen elimineren, moest het nieuwe datacenter van CCV in lijn worden gebracht met de datacenters van de bankinstellingen.

Croon heeft de engineering, levering, realisatie en inbedrijfstelling van de elektrotechnische installatie ten behoeve van de nieuwbouw van het datacenter gerealiseerd. Het gebouw bevat een datacentrum met 40 racks, drie technische ruimten en een fietsenstalling. Het project omvat onder meer een 2N voedingsstelsel inclusief twee noodstroomaggregaten, twee hoofdverdeelkasten, brandmeld-, ontruiming en blusgasinstallatie. Croon heeft nauw samengewekt met de technologiepartners van SPIE-ICS en Rittal.

Daarnaast is Croon verantwoordelijk voor het onderhoud op de CCV locaties Arnhem en Velp.