BioPartner Accelerator

Projectinformatie

Project BioPartner Accelerator
Locatie Leiden
Opdrachtgever Stichting BioPartner, Academische Bedrijven te Leiden
Looptijd aug 2009 - feb 2011

BioPartner Accelerator biedt ruimte aan startende ondernemers in de 'life science industrie'. Het gebouw beschikt zowel over kantoor- als laboratoriumfaciliteiten. De opzet is zodanig flexibel dat de ruimtes eenvoudig kunnen worden verbouwd, zonder aangrijpende aanpassingen van de installaties. Wolter & Dros werkte bij dit project nauw samen met bouwpartners Dura Vermeer, JHK Architecten en Croon Elektrotechniek.

Afbeeldingen

BioPartner Accelerator bestaat uit vijf bouwlagen en heeft een bruto vloeroppervlak van circa 5.600 m². In het ontwerp stond flexibiliteit en een open opzet centraal. De huurders kunnen op deze manier eenvoudig informatie uitwisselen en netwerken. Daarnaast hebben ondernemers in de life sciencebranche regelmatig een andere werkplek nodig, omdat ze bijvoorbeeld hun werkzaamheden uitbreiden. De kantoor- en laboratoriumruimten in Accelerator zijn eenvoudig aan te passen.

Wolter & Dros was verantwoordelijk voor het ontwerp, leveren, installeren en geheel bedrijfsvaardig opleveren van de werktuigkundige installaties. Een effectief en integraal ontwerp met oog voor flexibiliteit, energiezuinigheid, bedrijfszekerheid en veiligheid stond daarbij voorop.

BioPartner Incubator III

Naast BioPartner Accelerator, zal het BioPartner Center uiteindelijk uit drie gebouwen bestaan. Wolter & Dros heeft tevens de werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd voor het tweede kantoor- en laboratoriumverzamelgebouw: BioPartner Incubator III.

Ontwikkeling BioPartner Center

Benieuwd naar de ontwikkeling van het BioPartner Center?
Bekijk onderstaande animatie van A2STUDIO.