Bestuursgebouw Gouvernement aan de Maas

Projectinformatie

Project Bestuursgebouw Gouvernement aan de Maas
Locatie Maastricht
Opdrachtgever Gemeente Maastricht

Projectomschrijving

De gemeente Limburg heeft mede vanuit een maatschappelijke voorbeeldfunctie er voor gekozen met Gouvernement aan de Maas duurzaam te renoveren. Het Gouvernement is een in het oog springend complex van onderling gekoppelde gebouwen met verschillende afmetingen en schuine daken, grenzend aan de Maas. In het Gouvernement werken 1000 medewerkers van de provincie Utrecht.

Het Gouvernement (35.700 m2 BVO) is gedurende de periode 10 april 2017 t/m 16 december 2018 grootschalig gerenoveerd. Hiermee gaat het provinciehuis van energielabel G naar B. Croonwolter&dros was als hoofdaannemer (bouw & installaties) eindverantwoordelijk  voor de verduurzaming van het Gouvernement.

Binnen de opdracht van het de verduurzaming van het Gouvernement zal ook een verplichting op het gebied van Social Return. Voor de invulling van Social Return is in het eerste kwartaal van 2017 contact geweest met de gemeente Maastricht. Er zijn mensen uit een WW-uitkering en de Participatiewet ingezet op het project. Resultaat van de samenwerking met de gemeente Maastricht is dat wij een medewerker aan het project een vast dienstverband hebben gegeven.

Bijzonderheden:

  • Social Return;
  • Verduurzaming;
  • Energielabel G naar energielabel B;
  • Gefaseerde uitvoering, 17 bouwdelen, kantoren bleven in bedrijf;
  • Modelleren in BIM.

Gouvernement Maastricht | Croonwolter&dros