Amazonica Dome

Projectinformatie

Project Amazonica Dome
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever Dierentuin Blijdorp
Looptijd nov 2012 - apr 2013

Nieuwbouw Amazonica Dome, Dierentuin Blijdorp

Amazonica Dome is de nieuwe attractie van dierentuin Blijdorp in Rotterdam. De attractie maakt deel uit van een nieuw gebied in de dierentuin met als thema Zuid-Amerika. Onder een koepel van 56 meter doorsnede (houten skelet), treden bezoekers de wereld van de Amazone binnen: een tropisch regenwoud met rivier, reptielen, schildpadden, vlinders en bijbehorende flora. 

  • Arc2 Architecten Almere

Tropisch binnenklimaat

Wolter & Dros was verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het tropisch binnenklimaat. Ventilatie, verwarming en koeling vinden plaats met een gebalanceerd ventilatiesysteem dat geconditioneerde lucht tegen het koeloppervlak blaast. Bevochtiging van de lucht vindt plaats door besproeing van de beplanting in de koepel. Als watervoorziening is een groot regenwaterreservoir aangelegd.

Ecologische uitstraling

Naast de duurzaamheid van gebouw staat voor de dierentuin ook de ecologische uitstraling hoog in het vaandel. In het integrale ontwerptraject zijn oplossingen aangedragen om de industriële materialen zoveel mogelijk aan het zicht te ontrekken, zonder afbraak te doen aan functionaliteit of budgettering.