Wolter & Dros realiseert zonnepaneel installatie voor educatief energiepark

18 november, 2013

Technum, hét techniekcentrum voor onderwijs en bedrijfsleven in Zeeland, beschikt vanaf eind dit jaar over een eigen educatief energiepark op basis van zonnepanelen.
Wolter & Dros realiseert in opdracht van Scalda een photovoltaïsche (PV) installatie van in totaal 130 zonnepanelen met een gezamenlijk elektrisch vermogen van 32,5 Kwp. De PV-installatie wordt vervolgens via een online datasysteem van Wolter & Dros gemonitord.

Opleidingscentrum voor techniek

Technum is een relatief nieuw opleidingscentrum voor de techniek in Vlissingen. In het centrum werken het vmbo, mbo, hbo en het bedrijfsleven uit Zeeland samen op het gebied van bouw- en infratechniek, werktuigbouw/metaal, procestechniek en elektrotechniek. Wolter & Dros speelt een actieve rol bij het in stand houden en verbeteren van het onderwijs op het gebied van installatietechniek. Zo worden er landelijk diverse stage- en afstudeerplaatsen aangeboden. Daarnaast denkt Wolter & Dros mee met de invulling van onderwijsprogramma’s, zoals bij het educatieve energiepark van Technum.

Onderwijs & bedrijfsleven

Begin 2013 heeft Wolter & Dros Goes/Terneuzen haar dienstenpakket uitgebreid met zonnepanelen. Bij de bouw van de PV-installatie voor Technum, bestaande uit meerdere kleine installaties, worden verschillende technieken gebruikt zodat de installatie naast energiebesparing, ook voor educatieve doeleinden kan worden ingezet. In de ontwerp- en realisatiefase krijgen de leerlingen van Technum opdrachten om kennis te maken met de verschillende technieken, opstellingen en materialen. Te denken valt bijvoorbeeld aan kabelberekeningen en automatisering ontwerpen ten behoeve van de monitoring.