Nieuws

Expositie Hendrik Jan Wolter in Koopmanshuis Leusden

14 november, 2012

In het koopmanshuis in Leusden is van zaterdag 24 november tot en met donderdag 29 november 2012 een bijzondere tentoonstelling geopend met werken van schilder Hendrik Jan Wolter (1872 - 1952). Deze oud-Leusdenaar is tevens zoon van de gelijknamige medeoprichter van het huidige Wolter & Dros. Wolter & Dros is samen met de Rabobank als sponsor aan de expositie verbonden.​

Kunst in Leusden

De ‘Monet’ van Leusden komt toch naar het Koopmanshuis, op het terrein van Pon. Aanvankelijk zou de tentoonstelling met werken van de schilder Hendrik Jan Wolter in het voorjaar worden gehouden, maar omdat Pon de locatie zelf nodig had, kon de expositie toen niet doorgaan. Van 24 tot en met 29 november kunnen geïnteresseerden alsnog kennismaken met circa 35 werken die door Museum Flehite beschikbaar worden gesteld. 

Over Hendrik Jan Wolter

Kunstenaar Hendrik Jan Wolter is één van de belangrijkste kunstenaars van Museum Flehite. Zijn naam leeft nog steeds voort in de regio. Wolter verhuisde op jonge leeftijd naar Amersfoort. Van 1896 tot 1902 had hij een atelier in Leusden.

Hendrik Jan Wolter verkoos een loopbaan als kunstschilder boven het in de voetsporen treden van zijn vader bij diens installatiebedrijf. Hiermee heeft hij voor een belangrijk deel de toekomst van Wolter & Dros richting gegeven. Zijn vader vond een waardige opvolger in de 27-jarige ingenieur
A. Dros en sinds 1906 veranderde de officiële naam van de firma H.J. Wolter in Wolter & Dros. In het hoofdkantoor van Wolter & Dros in Amersfoort hangen ook enkele schilderijen van de schilder.

Bron: www.leusderkrant.nl
Meer info: www.tijdvoorleusden.nl/event/expo-hendrik-jan-wolter-24-tm-29-november