FMN Connect XL Congres 'DNA: Discover New Ambitions'

Het FMN Connect XL Congres is hét congres voor FM-professionals en -studenten waarbij het ontdekken van nieuwe ambities centraal staat! Deze editie vindt plaats op woensdag 28 november 2018 bij het Deltion College te Zwolle, waar onze vakgenoten van de toekomst worden opgeleid. In deze vernieuwende omgeving bezoek je de lokalen met de workshops, presentaties of break-out sessie die jij interessant vindt. Het congres wordt in samenwerking met draaijer+partners georganiseerd: een primeur voor het Connect XL Congres!

Welke presentaties kun je onder andere meemaken? 

Prestatiecontracten: the next step! 

We vinden dat onderhoud en beheer van gebouwen echt anders moet. We zien het bij veel instellingen en bedrijven: onderhoud is vooral reageren op klachten in plaats van pro-actief sturen op tevredenheid. Er is een focus op contracten, in plaats van een focus op resultaat. Zonde, want met een andere aanpak bespaar fors én kun je de kwaliteit verbeteren. Aan de hand van een optimalisatieslag bij het Medisch Spectrum Twente nemen Jan-Willem Jansen van het Medisch Spectrum Twente, Eric Oosterkamp van Croonwolter&dros en Ben Grijpstra van Draaijer+partners je mee in een best practise.

Uw gebouw met parkeervoorziening kosteloos verduurzamen met de Energiehub van de toekomst?

Aan de hand van een “live” casus gaan wij in op een gezamenlijke ontwikkeling van een energie neutraal Transferium waar opwekking, opslag, slimme software en laadpunten samenkomen tot het transferium van de toekomst. Dit is niet alleen mogelijk voor een transferium maar ook voor een gebouw met parkeergarage of een overdekte parkeervoorziening. Als facilitairmanager bent u straks op de hoogte van de nieuwe trends en mogelijkheden op het gebied van energieopwekking, -management,- storage en smartgrids.

De presentatie wordt verzorgd door Fabio Pisano van Solar Investments DESE. (samenwerking tussen Croonwolter&dros en Switch Energy).

Smart buildings | geeft u grip en aansluiting naar de toekomst

De relatief nieuwe proptech technologie maakt het nieuwe werken mogelijk en betaalbaar. Hierdoor gaat er een heel andere visie op de optimale werkplek en gebouwefficiency ontstaan, waardoor u ook andere eisen mag hebben. De uitdaging voor facility management is: Neem hierin de lead, om samen met HR, Maintenance, Real estate, ICT en Mobility deze visie te creëren. Wij als Croonwolter&dros zijn hierin ook een partij en wij nemen u graag mee in de route die wij kiezen om hier pragmatisch mee om te gaan en hoe proptech u hierbij kan helpen.

Ralf Daggers - Smart Buildings Directeur