Utiliteit

Gunning van nieuwbouw InterXion Datacenter AMS8 aan Croon en Wolter & Dros 

Interxion heeft de realisatie van het nieuwe datacenter AMS8 te Schiphol-Rijk toegekend aan de TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros, opererend onder het label Datanize. Om tot de juiste bouwpartner te komen is met ondersteuning van het projectteam van Brysk een tender uitgezet. AMS8 is het achtste datacenter van Interxion in Nederland en is gevestigd op hun Schiphol campus. Het wordt een duurzaam datacenter waarbij de meest innovatieve technieken met betrekking tot duurzaamheid en energie-efficiëntie worden toegepast.
Interxion heeft nu meer dan veertig datacenters in elf Europese landen en sinds de oprichting, meer dan achttien jaar geleden, heeft het bedrijf een uitstekende staat van dienst voor de levering van hoogwaardige cloud- en carrier-onafhankelijke datacenters opgebouwd.

Enkele kenmerken van het project:

  • Perceeloppervlak 25.700 m2
  • Totale footprint gebouw 14.630 m2
  • Kantooroppervlak 4.210 m2 in drie bouwlagen
  • Oppervlakte hal 13.300 m2 (twee bouwlagen)
  • Oppervlakte customer rooms Ca 8.000 m2

InterXion | AMS8

Fases

AMS8 wordt gebouwd in zes fasen, waarvan de eerste twee fasen naar verwachting medio 2016 zullen worden opgeleverd. Iedere fase levert 1.300 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte. Het complete datacenter zal naar verwachting in 2017 volledig gereed zijn.

Zes maanden

De eerste fase van het datacenter wordt in zes maanden gebouwd. ‘Dit is alleen mogelijk met een specifieke aanpak waar het ontwerp- en bouwproces op is ingericht. Een dynamische en intensieve samenwerking met zowel Interxion als met de aannemer Datanize is noodzakelijk om het datacenter binnen het korte tijdsbestek te realiseren', aldus Rutger Truffino, managing director bij Brysk.

Over Datanize

Croon en Wolter & Dros bieden met Datanize een totaaloplossing die alle disciplines omvat: elektrotechniek, werktuigbouwkunde, bouw en beveiliging. Volgens tendermanager Hans Postma zorgde de expertise van het Datanize team voor een snelle klik met de opdrachtgever. "Een van de belangrijkste speerpunten is het duurzame karakter van het datacenter" aldus Max Alias, programmamanager Datanize. "Door de kennis die wij hebben van zowel duurzame koeling als energieopwekking konden wij snel antwoord geven op de vraag van de klant. Interxion vroeg om een snelle en flexibele bouwpartner die actief met hen meedenkt. Wij hebben dat direct vanaf het begin ingevuld door onze kennis in te brengen in de tender- en value-engineering-fase en daarmee een aantal mogelijke optimalisaties voorgesteld.
Een ander duurzaam datacenter project van Datanize is het vorig jaar opgeleverde datacenter van het UMCG in Groningen.

Over Brysk

Brysk is opgericht met de ambitie om opdrachtgevers te adviseren bij het selecteren van de beste locatie tot en met het opleveren van (mission critical) projecten. Gezien de dynamiek van de projecten en opdrachtgevers hebben de projectmanagers van Brysk een sterke focus op het totale proces om zo (hoofd)kantoren, luchthavens, cleanrooms, laboratoria, datacenters, ziekenhuizen, hotels en musea op te leveren. De CAPEX business cases van de projecten ligt tussen 1M euro en 150M euro. Brysk stelt hoge verwachtingen en is gedreven om binnen budget en planning op te leveren. De projectmanagers werken als een team, met opdrachtgevers en verschillende stakeholders.