Actueel Utiliteit

20 maart, 2020

Renovatie Urkersluis gestart

De renovatiewerkzaamheden aan de Urkersluis op Urk zijn begonnen. Dit is de eerste sluis die binnen het programma Groot onderhoud bruggen & sluizen wordt gerenoveerd door aannemerscombinatie Croonwolter&dros – Hollandia Services.

18 maart, 2020

Eerste werkschip door nieuwe sluis Eefde

Op 18 maart om 9.00 uur voer voor de eerste keer een schip door de nieuwe, tweede sluis in Eefde. Deze geplande schutting van een werkschip maakte onderdeel uit van een lange testperiode. Hoofdaannemer Lock to Twente, een samenwerkingsverband tussen TBI-ondernemingen Croonwolter&dros en Mobilis, voert in opdracht van Rijkswaterstaat de bouw van deze unieke nieuwe sluis uit.

16 maart, 2020

Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren bouwen het nieuwe Onderzoeksgebouw voor VU Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam en  de bouwcombinatie van TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros ondertekenen op 16 maart de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van Onderzoeksgebouw VU aan de Boelelaan in Amsterdam. In het Onderzoeksgebouw komt een breed scala aan functies en faciliteiten voor onderwijs en onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken op het gebied van onder andere neurowetenschappen en oncologie.

11 maart, 2020

Tunnelingang verlichten met gebruik van de zon

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. Onderdeel van deze nieuwe verbinding, is een tunnel met wel heel bijzondere verlichting. “Om de tunnelingangen te verlichten, maken we gebruik van zonlicht”, vertelt Onno Sminia, innovatiemanager bij Croonwolter&dros.

9 maart, 2020

Minister Cora van Nieuwenhuizen opent EXPO A16 Rotterdam

De Expo A16 Rotterdam is officieel geopend. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) nam vrijdag 6 maart het belevingscentrum officieel in gebruik. In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg, die vanaf 2024 het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt.

4 maart, 2020

Croonwolter&dros ondertekent Leerwerkakkoord voor regio Rotterdam-Rijnmond

Croonwolter&dros zet samen met overheid en bedrijfsleven de schouders eronder om het probleem van de personeelstekorten op de arbeidsmarkt in de regio Rotterdam-Rijnmond op te lossen. Het ontbreken van voldoende arbeidsaanbod vormt een belemmering voor de economische groei in de regio. Dit is ook in de bouw en techniek het geval.

2 maart, 2020

Met alliantiemodel effectiever bouwen aan Rijnstate

Technisch dienstverlener Croonwolter&dros en Bouwbedrijf Van Wijnen werken samen met Rijnstate aan de modernisering en uitbreiding van de ziekenhuislocatie in Arnhem. Nu, halverwege het grootschalige vernieuwbouwprogramma dat vier jaar in beslag neemt, is al glashelder gebleken dat samenwerken in een alliantiemodel zijn vruchten afwerpt. Niet alleen loopt het proces soepel, de opdrachtgever krijgt ook meer waar voor zijn geld.

24 februari, 2020

Meer ruimte én nog betere beveiliging voor het Allard Pierson

Het Allard Pierson, museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam, wordt verbouwd en uitgebreid. Ook krijgen de gebouwen nieuwe beveiligingsvoorzieningen van GBBS.

13 februari, 2020

Croonwolter&dros, J.P. van Eesteren en YES!Delft Students sluiten partnership

Croonwolter&dros en YES!Delft Students hebben een intensief partnership waarin bewustwording en enthousiasme samengaan met kennisdeling en innovatie. Samen met zusteronderneming J.P. van Eesteren kiest Croonwolter&dros voor een partnership dat zich bewust toelegt op studenten en ondernemerschap. “Croonwolter&dros en JP van Eesteren willen graag al haar kennis en ervaring inzetten om aanstormende jonge techneuten te helpen om hun innovaties in de markt te zetten”, aldus Eugène de Roodt, directeur Croonwolter&dros.

6 februari, 2020

Data gedreven Asset Management

Bij ondergronds bouwen ging het jarenlang om nieuwbouw. Dat begint drastisch te veranderen. Een groot deel van de infrastructuur stamt uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Daardoor staat de sector nu voor een enorme renovatieopgave en worden beheer en onderhoud steeds belangrijker.