Technische Automatisering & Energie

Slimme automatisering en digitalisering bij duurzame energieopwekkers en afnemers

Croonwolter&dros lanceert Energico: een totaalconcept van smart grid managmentoplossingen voor de energiesector en realiseert hiermee een versnelling in de energietransitie.

Energico maakt het mogelijk dat duurzame energieopwekkers en afnemers gemakkelijk schaalbaar hun assets optimaliseren, systemen integreren en sturen op de balans tussen opwekking, verbruik, opslag, leverbaarheid en deelsystemen op het al maar drukker wordende energienet. Initiator Rob Roodenburg: “De Energico familie staat voor wat de energietransitie nodig heeft: schaalbaarheid en vakmanschap.”

Of het nu SAM, SARA, EMMA, ADAM, HELINKS of EVA is: alle familieleden van Energico zijn smart grid management oplossingen. Ze kennen de (inter)nationale uitdagingen in de energiesector. De afgelopen jaren buigen duurzame projectontwikkelaars en netbeheerders zich over de vraag hoe ze moeten omgaan met de veelomvattende energievraag. Daarom is Energico gelieerd aan Croonwolter&dros, zelfstandig opererend, maar wel toegang tot de multidisciplinaire kennis, ervaring en het netwerk dat Croonwolter&dros in haar 140-jarig bestaan heeft opgebouwd. Het beste van twee werelden worden zo gecombineerd. 

Terug naar TAI Algemeen