TRAININGSDAG TEMSE – OOLTGENSPLAAT

Zaterdag 20 april heeft Team 67 haar generale repetitie gehad. Het bijna complete team verzamelde om half 9 ‘s ochtends met goede moed langs de snelweg bij Oolgtensplaat voor een volledige oefendag inclusief het op- en afbouwen en meereizen van het basiskamp.

Na het drinken van een bakkie koffie en rustig opstarten werd het nodige geregeld en natuurlijk de groepsfoto genomen.

Vervolgens werden de auto’s die de eerste groep lopers en fietsers naar Temse zouden brengen verdeeld en volgeladen waarna zei koers zette naar Temse. De sfeer zat er in de auto’s goed in, de lopers en fietsers waren klaar voor het eerste stuk van de route en het weer werkte goed mee! Eenmaal aangekomen in Temse werden de fietsen afgeladen en stapte de lopers over in hun chauffeurs auto. Erwin Boudestijn was de loper die het spits af mocht bijten en zo startte de training om kwart over 10 ‘s ochtends officieel.

Soepel & Efficiënt

Het eerste stuk van de training ging soepel. Rond 12 uur kwam de eerste groep lopers aan in Antwerpen en de tweede groep ging aan de slag. Zij liepen het stuk van Antwerpen tot aan Putte. Ook bij deze groep zat de sfeer er goed in. Terwijl groep twee zich door de Belgische dorpjes heen rende op weg naar de Nederlandse grens was de eerste groep in het basiskamp aangekomen. Het team verantwoordelijk voor het basiskamp had de tenten en banken opgebouwd en verzorgde lunch en snacks voor het team aanwezig. Ook voor hen was het een belangrijke dag om de kneepjes van het efficiënt op- en afbouwen van het kamp door te krijgen.

Eenmaal aangekomen in Putte was het weer tijd voor de wissel. De fietsers en lopers van team één stonden weer helemaal fris en fruitig klaar om het volgende deel te van het parcours aan te doen en met een goeie high five werd team twee afgelost. Nadat team twee had geluncht en uit was gerust werd het basiskamp afgebouwd en vertrok team basiskamp richting de plek voor het nieuwe basiskamp, Team twee ging weer richting het nieuwe en tevens laatste echte wisselpunt.

Final countdown

Terwijl team één zich in het zweet werkte, genoot team twee heerlijk van het zonnetje en maakte zich klaar voor de laatste etappe. Tijdens de laatste etappe kwam langzaam maar zeker de vermoeidheid om de hoek kijken maar onze bikkels gaven niet op. Met goede moed rende de lopers naar het punt waar zij team één wederom zouden treffen om de dag gezamenlijk uit te rennen en te finishen bij Ooltgensplaat waar zij onder de ondersteunende tunes van ‘’the final countdown’’ binnen werden gejuicht door de overige teamleden.

Bij het basiskamp stond inmiddels een lekkere warme pan pasta en pastasalade klaar om de dag af te sluiten en na te bespreken. Het team was erg tevreden over de prestaties van de dag en de sfeer was ontzettend goed. Iedereen is het erover eens; die Roparun gaat wel goed komen met Team 67!