VERSLAG ROPARUN 2019

Iedereen van het team kwam vrijdagochtend, 7 juni jl. samen bij MM25. Het was nog een hele klus om de laatste spullen in te laden in de twee bussen en de transporters, bestuurd door Tjebbe-Jan en Albert. Uiteindelijk met absoluut teamwork, konden we dan bijtijds en op schema vertrekken naar het Campanile Hotel, vlakbij Parijs. 

Onderweg naar Parijs was er veel gezelligheid, spanning, ontspanning en werden de contacten onderling opgebouwd, net als de voorgaande jaren.

Dit jaar waren er veel nieuwe krachten bij, die gezellig aansluiting wisten te vinden met de zogezegde veteranen van voorgaande jaren. 

Tijdens het eten in het hotel, (dit jaar geen droge pasta) werd er nog een motiverende speech gegeven door teamcaptain Jhon. Traditiegetrouw gaf onze masseur André nog handige adviezen voor de lopers en fietsers, om het langer vol te kunnen houden. 

PASSIE & PASTA PARTY

Wat blijft het toch bijzonder, die volgende dag! Om dan zoveel mensen met passie voor dit evenement te zien bij het startpunt in Parijs! Het was weer groots opgezet en de welbekende Pasta party (gezamenlijk met alle teams pasta eten) was, zoals de voorgaande jaren, een groot succes en smaakte prima! 

Het basiskamp werd tijdens de Roparun, steeds sneller en sneller opgezet door Tjebbe-Jan, Albert, Rianne, Charlène en de masseurs André en Martiena. Aan het begin nog een beetje onwennig en wat strubbelingen her en der maar uiteindelijk liep alles gesmeerd; als een geoliede machine. 

Helaas liepen er ook dingen geheel anders dit jaar; bij Patrick werden voorafgaand aan de Roparun nierstenen geconstateerd en was het 50/50 of er complicaties zouden optreden of niet. Met dat risico in z’n achterhoofd, is hij toch diehard mee gaan fietsen; waarvoor veel respect! Het fietsen ging dan ook lang goed, tot de laatste 30 kilometer bij het laatste basiskamp bij Heinenoord, waardoor hij uiteindelijk toch niet met het team kon finishen in Rotterdam.

FEEST DER ONTHAAL

Uiteraard waren er ook mooie momenten; memorabele doorkomsten, zoals Ossendrecht, met een leuk strandthema en uiteraard Zele, die dit jaar een vurig thema hadden met een geweldige draak op het plein. Zele, met haar prachtige lichtjes langs de weg als een baken voor de fietsers en lopers, een haag van mensen op de route met hapjes en drankjes, livemuziek en verwarmende toespraken bij elke doorkomst. 

Bij de finish in Rotterdam kwamen beide teams uiteindelijk weer samen als één team over de Willemsbrug waarbij, aan de andere kant, het feest der onthaal zou losbarsten met aankomst op de Binnenrotte. Het meest kenmerkende van dit jaar, was wel de hoge snelheid bij beide teams; uiteindelijk is Team 67 als derde over de finish gegaan, dat is nog eens een prestatie! Daar aangekomen liet iedereen alle emoties de vrije loop bij het weerzien van dierbaren, maar kwam vooral het besef dat het ook dit jaar is gelukt, om met een nieuw team, zo’n bijzondere prestatie neer te zetten! 

Die prestatie is uiteraard niet zomaar; uiteindelijk hebben we het wederom gedaan voor de mensen die het ‘t meest nodig hebben. Zelfs nog na de Roparun kunnen we voor hen iets blijven betekenen met z’n allen.  

TEAM 67 OP OMROEP HOEKSCHE WAARD

Wij kwamen als eerste aan in Oud-Beijerland. Verslaggever, Steven van Wijk van Omroep Hoeksche Waard, fietste een stukje met ons mee en interviewde teamlid Taira (vanaf 2:45 minuut).