Arnoud Woutersen

Hoi ik ben Arnoud, een van de 8 hardlopers van het Croonwolter&dros Roparun team 67. En ja: I do run 4 fun.

Al voetballend door het leven gaand werd ik in 2013 geleden door een vriend uitgedaagd de marathon van Rotterdam in estafette met zijn 4-en te lopen. Ieder dus zo’n 10 kilometer. Aangezien ik van origine een voetballer ben en zeker geen hardloper heb ik daar nog wel even over nagedacht. Verder dan 5 kilometer achter elkaar had ik niet gelopen. Het was veel leuker dan ik dacht en heb flink de smaak te pakken. Inmiddels heb ik de Silvesterrun, de Dam tot Dam, de Zevenheuvelenloop en diverse 10 kilometer “wedstrijden” gelopen.

En wat ik nooit gedacht had heb ik inmiddels een aantal halve marathon’s gelopen. De Roparun is wel even iets anders. We lopen ieder zo’n anderhalve marathon. Een grote uitdaging.

Maar aan de Roparun is een goed doel verbonden: palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Waarschijnlijk net als ieder ander heb ook ik in mijn nabijheid mensen die met deze ziekte te kampen hebben (gehad). Ik heb bij het overlijden van mijn moeder ondervonden hoe goed en fijn het is om de laatste dagen van het leven in een Hospice te kunnen verblijven. Een uitzonderlijke zorg! Maar ik heb een vriend en een collega die nu nog de nadelen ervaren van deze ziekte. Ook zij kunnen aanspraak doen op de middelen die door de Roparun ondersteund worden. Als je wil weten welke doelen de Roparun ondersteund worden kijk dan op www.roparun.nl

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

DONEER HIER