Provada forum presentatie - 7 juni 2018

Vastgoed verduurzamen: op naar een energieneutrale vastgoedportefeuille!

Op donderdag 7 juni staat het debat rondom klimaatdoelstellingen centraal op PROVADA. In onze forum-presentatie gaan we hier verder op in. Bent u erbij?

Business Lounge (Hal 12, stand 60), 14.15 uur 

De opgestelde klimaatdoelstellingen zijn niet mals: van Energielabel C voor kantoren in 2023 naar ‘gas los’ in 2030 en energieneutraal in 2050. Het zijn mijlpalen in de (nabije) toekomst waarop we ons nu moeten voorsorteren. Om dit te kunnen realiseren kijken we vanuit Croonwolter&dros Smart Energy naar manieren om dit mogelijk te maken. Aan de hand van twee aansprekende en actuele casussen presenteren we verschillende mogelijkheden. 

Verantwoordelijk voor energievoorziening 

Hoe zorgt u ervoor dat uw vastgoed een optimale energiehuishouding heeft waarbij wordt gekeken naar de opwekking, opslag en inzet van duurzame energie, maar zonder hoge investeringen? In de eerste casus staat dit centraal. Hier gaan we in op het totaalpakket van duurzame energie waarbij we als techpartner verantwoordelijk zijn voor de complete energievoorziening van een gebouw.

Slimme energie hubs zijn de toekomst

In het tweede deel komt aan bod hoe smart grids de vastgoedportefeuille en het wagenpark energieneutraal gaan maken.

Gebouwen fungeren onderling als slimme energie hubs en kunnen door inzet van slimme technologie geheel autonoom duurzame energie opslaan, beschikbaar stellen voor eigen gebruik óf juist delen met anderen. Zo is het mogelijk om zonder subsidies een gezonde business case te maken en op grote schaal gezamenlijk gebruik te kunnen maken van duurzame energie. 

Er is een hoop te vertellen! We brengen tijdens PROVADA ons verhaal op begrijpelijke manier zonder technisch teveel de diepte in te gaan. Uiteraard zijn de experts na de Forum-presentatie beschikbaar voor aanvullende vragen. 

De presentatie zal worden gegeven door Fabio Pisano (Business Development Manager) en Edwin Normann (Manager Exploitatie duurzame energie) van Croonwolter&dros en Bart Luters (Business Development Manager) van Switch Energy.

Wilt u meer informatie over onze deelname aan PROVADA of heeft u interesse in een toegangskaart? Neemt u dan contact op met onze Event manager Judith Andringa via 06-2299 2912 of events@croonwolterendros.nl

Benieuwd naar onze referentieprojecten?

PROJECTEN UTILITEIT