Onderhoud tunnels Zuid Holland

Projectinformatie

Project Onderhoud tunnels Zuid Holland
Opdrachtgever Rijkswaterstaat
Looptijd 2021 - 2026

Projectomschrijving

De komende vijf jaar gaat Croonwolter&dros tunnels onderhouden in Zuid Holland. Samen met Rijkswaterstaat wordt de beschikbaarheid optimaal gehouden en installaties vernieuwd. Na een transitieperiode is Croonwolter&dros per 1 november 2021 verantwoordelijk voor het onderhoud van de volgende tunnels: 

  • Beneluxtunnel
  • Drechttunnel
  • 2e Heinenoordtunnel
  • Noordtunnel 
  • Sytwendetunnels 
  • Ketheltunnel (vanaf 2023) 

Multidisciplinair onderhoud 

Croonwolter&dros wordt verantwoordelijk voor het multidisciplinaire onderhoud van slagboom tot slagboom. Deze verantwoordelijkheid beperkt zich niet alleen tot de technische installaties, maar geldt ook voor het civiele en groene onderhoud in en rondom de tunnels.

Onderhoud op het juiste moment

De komende jaren wordt er in samenwerking met Rijkswaterstaat ingezet op predictive maintanence: niet preventief te vroeg of correctief te laat, maar onderhoud precies op het moment dat het nodig is. Door middelen nét voordat ze versleten zijn te vervangen, worden grote ingrepen voorkomen. Zo is predictive maintenance niet alleen duurzaam, maar levert het ook kostenbesparingen op.

Energiereductie en minimalisering CO2 uitstoot

Rijkswaterstaat wil een energieneutraal tunnelareaal in 2030. De komende jaren wordt er geïnvesteerd om deze ambitie te verwezenlijken. Croonwolter&dros zet elektrisch vervoer en duurzaam materiaal in waarmee de CO2 uitstoot door de monteurs beperkt wordt.  

Remmy Uffen

Manager Commercie en Tendering

Wilt u weten wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Stuur e-mail