Coentunnel tracé

Projectinformatie

Project Coentunnel tracé | Amsterdam
Werkzaamheden Uitbreiding en onderhoud
Opdrachtgever Coentunnel Company B.V.
Looptijd 2008 - 2038

Projectomschrijving

Croonwolter&dros is door de Coentunnel Company B.V. gecontracteerd voor het ontwerp van de verkeertechnische en tunnelinstallaties (VTTI) in het kader van de 'Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé', inclusief de bouw, het beheer en onderhoud voor een periode van 30 jaar.

Elektrotechnisch specialist in tunnels

Croonwolter&dros draagt bij aan het ontwerp, de engineering en het uitvoeren van zowel de bouw als de instandhouding van de verkeers- en tunneltechnische installaties in de nieuwe Tweede Coentunnel en de te renoveren 1e Coentunnel. Delen van de Amsterdamse rondweg worden hierop aangepast. 
 

Impressie Tweede Coentunnel

Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé

De werkzaamheden van de 'Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé' bestaan uit meerdere onderdelen. Coentunnel Company verzorgt het onderhoud van het bestaande Coentunneltracé. De Nederlandse Staat blijft via Rijkswaterstaat eigenaar en beheerder. Tegelijkertijd zal Coentunnel Company de aanleg van een Tweede Coentunnel met toeleidende wegen en voorzieningen voorbereiden en realiseren. Na ingebruikstelling (Officiële opening op 17 mei 2013) van die nieuwe tunnel, is de bestaande Coentunnel gerenoveerd, waarna het Coentunneltracé uit 2 tunnels met in totaal 8 rijstroken bestaat.

Coentunnel Company B.V.

Coentunnel Company B.V. bestaat uit Arcadis, BESIX, CFE, Dredging International, Dura Vermeer, TBI Bouw (vertegenwoordigd door Mobilis) en Vinci.

Gerelateerd nieuws infrastructuur

Annemarie Rutgers

Teamleider Tendermanagement

Wilt u weten wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Stuur e-mail