A16 ROTTERDAM: NIEUWE RIJKSWEG TUSSEN A13 EN A16

Projectinformatie

Project A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever Rijkswaterstaat
Looptijd 2019 - 2024


Projectomschrijving

Bijna dagelijks staan er files op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de regio Rotterdam te vergroten, legt Rijkswaterstaat een nieuwe snelweg aan: de A16 Rotterdam. Deze nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De weg loopt door het Lage Bergse Bos heen waar een half verdiepte landtunnel aangelegd wordt: de eerste energieneutrale tunnel ter wereld.

Energieneutraal

In dit project worden de nieuwste inzichten op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid in de praktijk gebracht. De weg wordt zo optimaal mogelijk ingepast in het landschap en zal voor 20 jaar energieneutraal zijn.

DE ENERGIENEUTRALE TUNNEL

Ik ben er trots op dat het ons gelukt is om de start van de tunnel op deze manier voor elkaar te krijgen en al onze ambities waar te maken.

Stefan van der Voorn, Contractmanager Rijkswaterstaat

Rottemerentunnel energieneutraal

Groen en groos op de A16 Rotterdam

De Rottemerentunnel wordt energieneutraal. Dit doen we enerzijds om te zorgen dat er minder energie wordt gebruikt door de inzet van onder andere led-verlichting en gelijkstroom of het aanbrengen van coating op de wanden. Anderzijds zorgen we ervoor dat de energie die wel noodzakelijk is, opgewekt wordt met zonnepanelen

Ook zetten we als eerste tunnel het materialenpaspoort in.

De Groene Boog

De Groene Boog is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de bouw als de financiering van het project en verzorgt na de realisatie 20 jaar het beheer en onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap.

De Groene Boog is een bouwcombinatie van de TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis en Besix, Dura Vermeer en Van Oord.

De Expo A16 is weer open

Registreer je bezoek hier!

Actueel

Remmy Uffen

Manager Commercie en Tendering

Wilt u weten wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Stuur e-mail