Technische Automatisering & Informatisering (TAI)

Efficiëntere processen door slimme automatisering en digitalisering

Hoe maakt u uw bedrijfsprocessen efficiënter? Veiliger, zuiniger en beter voorspelbaar? Slimme automatisering voorkomt verstoringen en stilstand, want zonder een betrouwbare besturing door middel van PLC, SCADA of DCS staat letterlijk alles stil. En naast het besturen en bedienen van de processen wordt het vastleggen en inzichtelijk maken van data steeds belangrijker.

En iedere dag wordt er meer mogelijk door steeds verdergaande digitalisering, nieuwe sensortechnieken, IoT en zelfdenkende systemen. Vraag en aanbod optimaal afstemmen, de time-to-market verkorten, minder energie verbruiken, minder storingen, betere traceerbaarheid… het is allemaal mogelijk met slimme automatiseringsoplossingen en inzicht in realtime data.

Enkele TAI project voorbeelden:

  • De aanleg van de Rottemerentunnel, de eerste energie-neutrale tunnel ter wereld, inclusief digital twin en virtual reality om tunnel-operators te trainen.
  • Het informatieplatform Z-Info van bijna alle Nederlandse zuiveringsinstallaties, inclusief machine learning.
  • De automatisering van grote fabrieken zoals Cargill Multiseed Amsterdam en Metro Amsterdam met ieder meer dan 10.000 signaal aansluitingen.
  • Het informatieplatform op zee waarin de de meeste windmolenparken op zee in Nederland en Denemarken zijn aangesloten.
Procesautomatisering en informatisering

Uw partner voor technische automatisering en informatisering

Benut u alle kansen die een geavanceerd besturingssysteem en slim informatiemanagement biedt? Als gespecialiseerde automatiseringspartner helpt Croonwolter&dros u hier graag bij. U profiteert daarbij van onze brede expertise in zowel IT, industriële productieprocessen en infra. Door onze kennis van industriële productieprocessen te verbinden aan kennis over procesautomatisering en de vele IT-mogelijkheden en innovaties, kunnen wij u een integrale oplossing bieden.
 

Alle data binnen uw processen inzichtelijk

Voor onze specialisten in procesautomatisering is het ontwerpen, bouwen en inbedrijfstellen van productieprocessen via PLC, SCADA of DCS dagelijkse kost. En daarbovenop maken wij alle data binnen uw processen en machines inzichtelijk. Dat is niet alleen belangrijk voor u als producent om kansen in uw bedrijfsvoering te benutten, maar ook voor uw klanten als bewijs voor de geleverde kwaliteit, en voor overheden ten behoeve van wet- en regelgeving.

Centrale bedieningsruimte

Onze succesfactoren

Brede kennis

We kennen onze markten; de processen en systemen. En we combineren onze uitgebreide markt- en proceskennis met veel IT- en OT-expertise.

Innovatief

Om uw processen te verbeteren, zetten we graag de nieuwste innovaties in, zoals IoT en kunstmatige intelligentie.

Integrale oplossingen

U heeft één aanspreekpunt voor zowel de hardware-kant (van sensor en actor tot de apparatuur in het datacenter) als de software-kant (programmering van de besturing tot vergaande data-analyse).

Alles in eigen huis

Van adviseur tot programmeur en onderhoudstechnicus. En omdat wij integraal deel uitmaken van Croonwolter&dros heeft u 1 aanspreekpunt voor PA, E, W en elke andere discipline die binnen een project vereist is.

Onze specialisaties

modulair gebouwde rioolwaterzuivering in Weert

Automatisering & Water

Automatisering & Industrie

Automatisering & Infra

Automatisering & Energie

Wil je graag bij ons komen werken? Bekijk hier onze vacatures.

Klik hier

Peter Withagen

Manager

Benieuwd hoe u uw bedrijfsprocessen verder kunt verbeteren? Wij bekijken graag samen met u welke mogelijkheden er liggen.

Stuur e-mail