Nieuws

Wolter & Dros Amersfoort wint CO2mpetitie!

13 maart, 2013

Uit handen van het MVO-team van Wolter & Dros kreeg Joop Bouwman, vestigingsdirecteur Amersfoort en Amsterdam, op 11 maart een prijs uitgereikt: samen met alle collega´s van zijn vestiging Amersfoort heeft hij de CO2mpetitie gewonnen!

Wolter & Dros organiseerde in 2011 en 2012 voor alle medewerkers een CO2mpetitie. Een wedstrijd waarin de vestigingen van Wolter & Dros met elkaar strijden om het behalen van de hoogste CO2 reductie. Vestiging Amersfoort behaalde de eerste plaats door energiebesparende maatregelen te nemen zoals een duurzamer wagenpark, de inzet van elektrische scooters, de verlichting een uur eerder uit en de verwarming een graadje lager.

Alle collega´s van Wolter & Dros Amersfoort ontvangen als beloning een duurzaam cadeau. Daarnaast heeft Joop Bouwman een waardecheque ontvangen. Omdat zowel vestiging Amersfoort als vestiging Amsterdam in de top 3 van de CO2mpetitie zijn geëindigd, wordt het bedrag gebruikt om voor beide vestigingen een leuke activiteit te organiseren.

Fotografie Wil Groenhuijsen

Wolter & Dros en energiebesparing

Energiebesparing en terugdringing van CO2-emissie is van wezenlijk belang voor een beter milieu en beheersing van klimaatverandering. Wolter & Dros neemt de verantwoordelijkheid voor het besparen van energie en het beperken van CO2-emissie ook in haar eigen bedrijfsvoering.

Wij voeren hiervoor een meerjarenbeleid waar energiebesparing en reductie van CO2-emissie, onderdeel van uitmaken. Op basis van de resultaten van haar Carbon Footprint analyse heeft Wolter & Dros een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om meer te doen aan ons energiegebruik. De CO2mpetitie is één van de initiatieven die binnen Wolter & Dros zijn opgestart.

Wolter & Dros beschikt tevens over een ISO 14001 milieucertificering en heeft niveau 4 op de CO2-prestatieladder gehaald. De CO2-prestatieladder is ontwikkeld door Prorail en is inmiddels overgedragen aan de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en ondernemen (SKAO).