Veel bezoekers tijdens zonnige Dag van de Bouw

6 juni, 2016

Kantoorgebouw WDODelta

Afgelopen zaterdag 4 juni vond de jaarlijkse Dag van de Bouw plaats. In heel Nederland openden ruim 170 bouwprojecten hun deuren voor het publiek. Ruim 92.500 bezoekers kwamen kijken wat er nu in hun omgeving gebouwd wordt.

Croonwolter&dros deed met twee projecten mee aan deze dag: de protonenkliniek HollandPTC in Delft en het kantoorgebouw van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) in Zwolle. Vooral omwonenden, medewerkers van de nieuwe kliniek en medewerkers van WDODelta toonden grote belangstelling in de bouwlocaties.

De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerend evenement van Bouwend Nederland. Het geeft geïnteresseerden de mogelijkheid om bij bouwprojecten in Nederland een kijkje achter de schermen te nemen.

Protonenkliniek in Delft

De Dag van de Bouw bij HollandPTC werd geopend door Raimond de Prez, wethouder wonen, stedelijke vernieuwing en zorg in Delft, Marco Peppel, directeur J.P. van Eesteren en Rob Florijn, zakelijk directeur HollandPTC. Bezoekers konden bij HollandPTC o.a. de behandelingsapparatuur bekijken.  

Protonenkliniek HollandPTC in Delft wordt gebouwd door de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros  en J.P. van Eesteren voor een consortium bestaande uit TU Delft, Erasmus Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. De kliniek wordt augustus 2017 opgeleverd.

  • Opening bij HollandPTC door wethouder De Prez en zakelijk directeur van HollandPTC Rob Florijn, foto: Paolo Bouman

  • Uitleg in een van de technische ruimten bij HollandPTC, foto: Paolo Bouman

  • Kantoorgebouw WDODelta

Waterschapsbouwplaats in Zwolle

Bijna 250 mensen kwamen naar de bouwplaats voor een rondleiding door het vernieuwde kantoor van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Een bestaand kantoorgebouw wordt door Croonwolter&dros en Van Wijnen op duurzame wijze gerenoveerd en verbouwd. WDODelta neemt begin juli 2016 haar intrek in dit nieuwe hoofdkantoor.