TenneT renoveert diverse hoogspanningsstations

4 oktober, 2016

TenneT TSO B.V., is verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van de energievoorziening binnen Nederland en voor een groot deel in Duitsland. Diverse hoogspanningsstations hebben een dusdanige leeftijd bereikt, dat het einde van de technische levensduur van (deel) installaties in zicht is. Om te kunnen blijven voldoen aan de hoge leveringszekerheid van 99,99%, start TenneT een renovatie programma voor diverse hoogspanningsstations in het netvlak 110-150kV.

SC&M Integrated Substations is een samenwerkingsverband van de ondernemingen SAG GmbH (primair), Croonwolter&dros (secundair) en Mobilis BV (civiel) om integrale projecten te realiseren. SC&M is een door TenneT TSO B.V. gekwalificeerde onderneming voor het bouwen en/of renoveren van hoogspanningsstations volgens UAV-gc of UAV 2012 vanuit het EU203-programma.

SC&M heeft opdracht gekregen voor de renovatie van 4 bestaande stations en 9 aanpalende stations in Noord-Brabant en Limburg. De gehanteerde contractbepalingen vallen onder de UAV-gc, op basis van een Engineer & Construct contract met toepassing van Systemengineering en Systeemgerichte Contract Beheersing.

Het project zal van september 2016 tot eind 2018 lopen. De opdracht bestaat uit diverse engineering- en installatiewerkzaamheden, waaronder paneelbouw en het renoveren van de beveiligingen en besturingen van de hoogspanningsstations. Tijdens de demontage en montage blijft een groot deel van de installatie in bedrijf, waardoor een goede planning en overleg met de opdrachtgever essentieel is