Nieuws

15 juli, 2021

Stichting Albert Dros Fonds opent deuren voor jongeren met afstand tot techniek

Uit naam van Harold Vreeburg (voorzitter Stichting Albert Dros Fonds) en Elco Jongeneel (secretaris) is ervoor gekozen JINC en ’s Heeren Loo te ondersteunen in hun (lokale) initiatieven. Recent ontvingen beide organisaties dan ook een bijdrage van elk €5.000 uit het fonds.

5 juli, 2021

Laatste fase nieuwbouw Europees Octrooibureau opgeleverd

Met de installatie van de waterval in de nieuwe vijver als kers op de taart, is de laatste fase van de nieuwbouw van het European Patent Office (EPO) in Rijswijk voltooid. Daarmee is de realisatie van één van de grootste kantoorprojecten in Nederland voor de grootste internationale organisatie die in Nederland gevestigd is, door TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros, een feit.

1 juli, 2021

Grote stap in betere bereikbaarheid Twentekanalen

Rijkswaterstaat heeft vanmiddag om 14.00 uur de scheepsbel geluid bij sluis Eefde. Daarmee is het vernieuwde sluizencomplex in gebruik genomen. Na ruim drie jaar van bouwen en renoveren zijn de werkzaamheden gereed.

28 juni, 2021

Zonne-energie en opslag geeft lucht aan energiesysteem op RijnlandRoute

Grootschalige energieopslag in combinatie met lokale duurzame opwekking is nog volop in ontwikkeling. Croonwolter&dros, als onderdeel van Comol 5, stak samen met de provincie Zuid-Holland de koppen bij elkaar voor de verduurzaming van het project RijnlandRoute. Met als resultaat de bouw van een zonnepark met energieopslag waarmee de CO2-uitstoot in een periode van 25 jaar met ruim 20.000 ton afneemt.

9 juni, 2021

Rioolwaterzuiveringsinstallaties in Panheel en Stein in bedrijf genomen

Dat is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Waterschapsbedrijf Limburg en haar bouwpartners, Combinatie Mobilis en Croonwolter&dros (CMC), ENGIE en ELIQUO Water & Energy. De RWZI’s zijn gelijktijdig gebouwd volgens het innovatieve Verdygo®-concept van Waterschapsbedrijf Limburg en voorzien van de energiezuinige Nereda® technologie, een product van Royal HaskoningDHV.

27 mei, 2021

Croonwolter&dros helpt Enexis Netbeheer uitbreiden met mobiele middenspanningsstations

Croonwolter&dros helpt Enexis Netbeheer uitbreiden met mobiele middenspanningsstations

27 mei, 2021

Croonwolter&dros presenteert Energico: dé oplossing voor integraal energiemanagement voor smart grids

Croonwolter&dros presenteert Energico: dé oplossing voor integraal energiemanagement voor smart grids En realiseert hiermee een versnelling in de energietransitie

21 mei, 2021

Technische installaties geplaatst in dienstgebouw Corbulotunnel RijnlandRoute

Deze week heeft Comol5 de eerste tunneltechnische installaties (TTI) geplaatst in het dienstgebouw van de Corbulotunnel in Leiden. Het gaat om 54 verschillende installaties zoals de verlichting, camera’s, noodtelefoons en het brandmeldsysteem. De installaties, opgebouwd in totaal 24 modules (containers), zijn de afgelopen twee jaar op de testlocatie in Eindhoven opgebouwd en uitvoerig getest. Speciaal voor het transport van Eindhoven naar Leiden zijn de modules stof- en waterdicht verpakt en worden ze volgens een vast stramien het dienstgebouw in gehesen.

18 mei, 2021

Persbericht: ModuleMakers gaat de wereld veroveren én schoner achterlaten

De afgelopen twee jaar hebben ze zich ‘opgesloten’ in de fabriek van Croonwolter&dros in Amersfoort, onder de naam Modulair Bedrijf. Nu komen ze naar buiten met een nieuwe naam, een website en de vele indrukwekkende succesverhalen.

19 april, 2021

Croonwolter&dros jaarcijfers 2020: ondanks Corona een krachtig operationeel resultaat

Voor Croonwolter&dros stond het jaar 2020 naast Corona vooral in het teken van focus op klantwaarde. Aan de hand van vijf verbindende thema’s helpen we onze klant verder. Onze jaarcijfers over 2020 laten zien dat wij met deze focus onze solide financiële positie hebben weten te behouden en 2021 zijn gestart met een goed gevulde orderportefeuille.