Slimme software checkt besparingspotentieel van vastgoed

17 oktober, 2018

Een nieuwe standaard voor de gebouwde omgeving is zichtbaar: gebouwen worden gezonder, slimmer en energieneutraler. Smart Savings is software waarmee direct energiebesparingen zichtbaar worden.

Croonwolter&dros en E-SightMonitoring introduceren Smart Saving. Met deze tool kunnen eigenaren van utiliteitsgebouwen eenvoudig aan hun duurzame verplichtingen voldoen, zeker als het gaat om het instellen van een energiebeheersysteem (EBS).

Onze opdrachtgevers krijgen hiermee een uitgekiend product op het gebied van energie-gerelateerde vraagstukken. Hierdoor kunnen we samen makkelijk inspelen op de steeds veranderende energiemarkt en wereld. De tool geeft antwoord op de invoering van de EBS verplichting.

Wat doet Smart Savings?

Met Smart Savings krijgt u gegarandeerd besparingen voor elkaar. Het is een slimme en praktische EBS analyse-tool, die op eenvoudige wijze het besparingspotentieel van al het vastgoed in Nederland berekent en benoemt. Ook dat van u. De besparingen ontstaan door maatregelen in te voeren zoals het beter afstellen van apparaten, via nauwkeurigere inregeling en via 24/7 monitoring op verstoringen. Verspillingen wegnemen, leveren besparingen op met uitschieters tot wel 30% op jaarbasis!

De voordelen van Smart Savings:

  • 24/7 energieverspilling detecteren
  • Inzicht in maatregelen
  • Minimaal 10-15% besparen
  • Wettelijk erkende tool
  • Kleine investering, grote quick-wins

EBS Nieuwe verplichting

Het gebruik van EBS als onderdeel van energiemanagementsystemen in gebouwen van bedrijven is een nieuwe verplichting. Om te voldoen dient u slimme energiemeters en een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) te installeren. Met behulp van een EBS is het relatief eenvoudig om concrete aanpassingen/acties door te voeren die kunnen leiden tot forse energie- en daarmee kostenbesparingen. Een EBS is onderdeel van een energiemanagementsysteem (EMS). Een energiemanagement-systeem helpt niet alleen uw energiegebruik en daarmee CO2-footprint te verlagen, maar is ook een effectief middel om uw kosten te reduceren.

Sinds januari 2018 zijn veel vastgoedbeheerders verplicht besparingsmaatregelen te nemen. Medio 2019 geldt zelfs een meldingsplicht. Smart Savings zorgt ervoor om aan deze verplichtingen te voldoen. Zonder bezoekjes, zonder schouw, zonder papierwerk, puur op grond van slimme algoritmes die uw situatie en verbruik analyseren.

Evan Willemsen