Nieuws

28 juni, 2022

Totaalafsluiting Westerscheldetunnel

Ieder jaar is er een totaalafsluiting van de Westerscheldetunnel. Hierbij zijn beide tunnelbuizen en de tunnelwegen vrij van verkeer en vindt er groot onderhoud plaats.

22 juni, 2022

Rijnland zet in op verduurzamen van afvalwaterproces

De komende jaren gaat Rijnland aan de slag met drie zuiveringen in Noord-Holland. De werkzaamheden staan in het teken van renovatie, vervanging en uitbreiding. Rijnland kijkt naar de toekomst en wil met deze werkzaamheden een belangrijke stap zetten in het verbeteren van de zuiveringsresultaten en de inzet van duurzame energie.

14 juni, 2022

Croonwolter&dros en Hezelaer starten Energico: bedrijf voor energieneutrale gebiedsontwikkeling

Croonwolter&dros en Hezelaer starten Energico: bedrijf voor energieneutrale gebiedsontwikkeling Recent tekenden Croonwolter&dros en Hezelaer voor de oprichting van een gezamenlijke vennootschap (vof) die zich toelegt op energieneutrale gebiedsontwikkeling. Hezelaer is een energieproducent en -leverancier die duurzame energie dichtbij en met grote betrokkenheid van de afnemers opwekt. Croonwolter&dros is de system integrator die zowel de installaties levert als de energiemanagementsystemen die waken over de meest rendabele energiebalans tussen aanbod en afname. In de nieuwe vof Energico brengen zij beide expertisen samen om duurzame energieopwekking zo rendabel mogelijk te maken voor lokale afnemers.

30 mei, 2022

Minder vermoeid en vitaler aan het werk

Kan een Exoskelet zorgen voor ondersteuning bij repetitieve werkzaamheden waardoor minder vermoeidheid optreedt en je vitaler en tot latere leeftijd kunt doorwerken?

24 mei, 2022

Onderzoeksgebouw VU bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het Onderzoeksgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is onlangs bereikt.

9 mei, 2022

Combinatie Mobilis en Croonwolter&dros renoveert beweegbare delen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Haringvlietbrug gegund aan de combinatie Mobilis en Croonwolter&dros. Het project omvat ontwerpwerkzaamheden en de uitvoering van de renovatie van de beweegbare delen van de Haringvlietbrug.

2 mei, 2022

Uitbreiding transformatorstation Wijk aan Zee voor toekomstige windparken

De bouw van het nieuwe transformatorstation in Wijk aan Zee voor de toekomstige offshore windparken Hollandse Kust (noord) en (west Alpha) is in volle gang.

22 april, 2022

Eén van de langste gebouwen van Nederland is wind- en waterdicht

Op 21 april 2022 werd in Enschede een bijzondere mijlpaal gevierd bij de transformatie van één van de langste gebouwen in Nederland, Langezijds genaamd.

19 april, 2022

Croonwolter&dros jaarcijfers 2021: Een stevig fundament in uitdagende tijden

Croonwolter&dros creëert meerwaarde door onze inzet op veiligheid, digitalisering, innovatie, duurzaamheid en samenwerking. Onze jaarcijfers over 2021 laten zien dat onze resultaten structureel verbeteren en onze financiële positie onverminderd solide is. Een stevig fundament in uitdagende tijden.

24 maart, 2022

Installatiebranche gaat veel minder verpakkingsmateriaal gebruiken

In 2025 wil de installatiebranche 20% minder plastic en kartonnen verpakkingen gebruiken. Bovendien zullen de verpakkingen die de branche over drie jaar nog gebruikt volledig recyclebaar zijn. Die doelen staan in het Brancheplan Verpakkingen. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, overhandigde het plan op woensdag 23 maart aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.