Maastunnel wint Betonprijs 2019

18 november, 2019

“In maatschappelijke zin een voorbeeld dat je zorgvuldig omgaat met je erfgoed. Het origineel is in uiterlijke zin gekopieerd, maar in functionele zin aangepast aan de moderne tijd.”
Met deze woorden van de jury won Maastunnel de Betonprijs 2019.

Op donderdag 14 november vond de uitreiking plaats van de 21ste editie van de Betonprijs. Deze prestigieuze Betonprijs wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector.

In de categorie Bestaande Bouw werd er uit de 3 genomineerde projecten gekozen voor de renovatie/restauratie van de Maastunnel in Rotterdam.

Combinatie Aanpak Maastunnel

Combinatie Aanpak Maastunnel (CAM) is verantwoordelijk voor de grootschalige renovatie van de monumentale Maastunnel (1942). Na de renovatie/restauratie voldoet de Maastunnel aan de nieuwste veiligheidseisen, is er grootschalig civiel en bouwkundig herstel uitgevoerd en is het rijksmonument in ere hersteld. In een beperkte fysieke ruimte zijn volledig nieuwe tunneltechnische installaties nagenoeg ‘onzichtbaar’ ingepast, met behoud van de oorspronkelijke elementen.

Binnen de Combinatie Aanpak Maastunnel werkt Croonwolter&dros samen met TBI-ondernemingen Mobilis en Nico de Bont

19 augustus 2019 is na ruim 2 jaar de monumentale Maastunnel in Rotterdam weer volledig geopend voor het autoverkeer. 15 november is gestart met de renovatie van de fiets- en voetgangerstunnel.