Maastunnel genomineerd voor Schreudersprijs 2019

11 juli, 2019

Het renovatie/restauratie project Maastunnel waar Croonwolter&dros samen met TBI-ondernemingen Mobilis en Nico de Bont binnen Combinatie Aanpak Maastunnel (CAM) nauw samenwerkt met de Gemeente Rotterdam is genomineerd voor de Schreudersprijs 2019.
 
De Schreudersprijs wordt uitgereikt door de Stichting A.M. Schreuders. Deze prestigieuze prijs is dé prijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van ondergronds bouwen. De Schreudersprijs kan een beloning zijn voor een knap bouwproject, maar ook met een innovatieve bouwtechniek of een creatieve ondergrondse oplossing kan er worden gewonnen.

Het renovatie/restauratie project Maastunnel is een van de 5 genomineerde projecten. Tijdens het COB-congres, dat plaatsvindt op vrijdag 20 september 2019 in Amsterdam, wordt de prijswinnaar publiekelijk bekendgemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats. De prijs wordt uitgereikt door de juryvoorzitter Mandy Korff van Deltares/TU Delft.

Meer informatie over de Schreudersprijs

Aanpak Maastunnel

Combinatie Aanpak Maastunnel is verantwoordelijk voor de grootschalige renovatie van de monumentale Maastunnel (1942). Na de renovatie/restauratie voldoet de Maastunnel aan de nieuwste veiligheidseisen, is er grootschalig civiel en bouwkundig herstel uitgevoerd en is het rijksmonument in ere hersteld. In een beperkte fysieke ruimte zijn volledig nieuwe tunneltechnische installaties nagenoeg ‘onzichtbaar’ ingepast, met behoud van de oorspronkelijke elementen.

Lees ook het bericht ‘Samenwerking blijkt een keihard stuurmiddel’ waar Diederik van Zanten, projectleider Gemeente Rotterdam en Benjamin Mooijaart, projectleider CAM, vertellen over de samenwerking, integraliteit en kwaliteit binnen het project Maastunnel.