L2T ontvangt Aanvangscertificaat

21 augustus, 2017

Op donderdag 17 augustus heeft Lock to Twente (L2T) formeel het aanvangscertificaat ontvangen van Rijkswaterstaat voor de start van de uitbreiding van het Sluiscomplex Eefde. L2T is een samenwerking tussen TBI-ondernemingen Mobilis (civiele techniek), Croonwolter&dros (technische installaties) en TBI PPP (financiering). De vertaling van de door deze partners gekozen Engelse naam Lock to Twente is 'Sluis naar Twente'.

De afgifte van het aanvangscertificaat is een mijlpaal in dit project. Door de afgifte heeft L2T bij Rijkswaterstaat aangetoond dat zij gesteld staat om vanaf 26 augustus 2017 te starten met de werkzaamheden.

De uitbreiding van de sluis bij Eefde is vorig jaar gegund aan Lock to Twente. In afgelopen half jaar is naast het opzetten van het managementsysteem ook hard gewerkt aan het ontwerp van het sluizencomplex. Vanaf Aanvangsdatum (26 augustus) zal L2T verantwoordelijk zijn voor de instandhouding en beschikbaarheid van de bestaande sluis.

Het uitbreiden van de sluis moet zorgen voor meer capaciteit voor het scheepvaartverkeer op het Twentekanaal. Bij Eefde komt een tweede kolk te liggen die het aantal schepen wat door de sluis heen kan verdubbelt. De daadwerkelijke bouw van de tweede kolk start in 2018 en medio 2020 varen de eerste schepen door de nieuwe sluis.

Vlnr: dhr. Ing. R.. Feijen (L2T), Dhr. Drs. R.E. Peschier (Rijkswaterstaat), dhr. W. Everaert CFA (L2T)