Hogeschool Leiden en TBI-bedrijven tekenen voor uitbreiding campus

2 maart, 2021

Leiden, 2 maart 2021 – Vandaag hebben Hogeschool Leiden en de TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros de aannemingsovereenkomst getekend voor de uitbreiding van de campus op het Bio Science Park. “Mooi dat we zo gezamenlijk het onderwijs in Leiden meer de ruimte kunnen geven.”

Hogeschool Leiden heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en telt inmiddels 12.500 studenten en ruim 1.200 medewerkers. “Een uitbreiding van onze campus is door deze groei hard nodig”, aldus Franziska Brouwer, directeur Facilitair Bedrijf & Huisvesting van de Hogeschool Leiden. “We willen ook in de toekomst een grote diversiteit aan opleidingen, onderwijsactiviteiten en mensen onder één dak mogelijk maken. Ontmoeting en interactie zijn een waardevol onderdeel van het studeren en die staan centraal bij de uitbreiding van de campus.”

Ruimtelijke opzet

Het nieuwe gebouw wordt via een atrium verbonden met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool. “Conform de wensen van zowel de medewerkers als de studenten van Hogeschool Leiden wordt het zeslaagse gebouw van zo’n 9.600 vierkante meter vrij ruimtelijk opgezet”, licht Marco Peppel, directievoorzitter J.P. van Eesteren, toe. “We zijn trots dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan kennisontwikkeling en -uitwisseling van de toekomst. Het gebouw biedt daar in de toekomst alle mogelijkheden toe; net als aan ontmoeting en ontspanning.”

“We ondersteunen onderwijsinstellingen graag actief bij hun ambities”, vult Mark van Wordragen, directeur Croonwolter&dros aan. “Zo worden de klimaatinstallaties bijvoorbeeld modulair gebouwd, voor een optimaal ruimtegebruik in het gebouw.”

“We ondersteunen onderwijsinstellingen graag actief bij hun ambities. Zo worden de klimaatinstallaties bijvoorbeeld modulair gebouwd, voor een optimaal ruimtegebruik in het gebouw.”

Mark van Wordragen | Directeur Croonwolter&dros


Meer weten over onze modulaire aanpak?


Artist impression van de uitbreiding van de campus van de Hogeschool Leiden (illustratie: DP6 architectuurstudio)

OPLEVERING IN 2022

Samen met architectuurstudio DP6 heeft de hogeschool het project zelf uitgewerkt, tot en met het definitief ontwerp aan toe. J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros zijn verantwoordelijk voor het technisch ontwerp tot en met de realisatie, waarbij J.P. van Eesteren de bouwactiviteiten verzorgt en Croonwolter&dros de installaties. Beide bedrijven zijn onderdeel van TBI, een netwerkorganisatie op het gebied van techniek, bouw & ontwikkeling en infra. De bouw gaat volgende maand beginnen, de oplevering moet eind 2022 plaatsvinden.

Over Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden telt vijf faculteiten met in totaal 26 voltijdopleidingen. Wij zijn een open en toegankelijke hogeschool, waar studenten de mogelijkheid krijgen om eigen keuzes te maken. Door onze compacte campus en ons slimme studieprogramma is er alle ruimte voor persoonlijke begeleiding van onze studenten. Wij staan voor kwaliteit en goed, inspirerend en toekomstbestendig onderwijs, gerealiseerd door een vakkundig en enthousiast docententeam.