Girlsday bij Croonwolter&dros en Comfort Partners

12 april, 2018

Vandaag waren 23 leerlingen van 13 en 14 jaar van de CSG Willem van Oranje Oud-Beijerland, op bezoek bij Croonwolter&dros en zusterbedrijf Comfort Partners op hun nieuwste kantoorlocatie in Rotterdam. Hiermee laten we de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. En de meisjes kunnen kennis maken met de veelheid aan mogelijkheden. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om hen al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Vrouwen en meisjes zorgen voor vernieuwing

De meiden worden ontvangen op het nieuwe kantoor van Croonwolter&dros en Mobilis. Vernieuwen is een belangrijk onderwerp in de bouw en installatiesector. Directeur HR Harold Vreeburg heet de meiden van harte welkom en vertelt waarom het belangrijk is om in de techniek te werken: ”Croonwolter&dros en Comfort Partners werken in een wereld waar alles snel verandert. Dus is er veel behoefte aan vernieuwing. Nu weten we dat onze kracht om te vernieuwen groter wordt als je met een team mensen werkt dat heel divers is. Dus mannen én vrouwen, jong én oud en met een diverse culturele achtergrond. Daarom zien we graag dat meer meisjes en vrouwen gaan werken in de techniek."

Na dit welkom vertellen twee vrouwen van Croonwolter&dros en Comfort Partners, Neriman Kocaman en Ciska Hoogeveen over hun werk: 3D-ontwerpen met BIM en elektrisch rijden. De jonge dames gaan zelf ook aan de slag met een uitdagende opdracht want de ochtend wordt afgesloten met het eerste, zeg maar Whatsapp apparaat: een morsecode seintoestel.

 

Elfduizend meisjes leren op Girlsday 2018 de technologie kennen

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten met Girlsday. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent vandaag samen met 75 meisjes Girlsday 2018. Vandaag starten in het hele land Girlsday-activiteiten voor ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. Girlsday 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. 

Meer informatie over deze Girlsday-activiteit bij kunt u vragen via hrm@croonwolterdros.nl.
of neem contact op met Seda Dagdelen, 06 30 26 17 26.