Girlsday 2019

Girlsday bij Croonwolter&dros

11 april, 2019

Op Girlsday openen technische bedrijven door heel Nederland hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Ook Croonwolter&dros verwelkomde voor de achtste keer,  25 leerlingen van CSG Willem van Oranje uit Oud-Beijerland. Wij willen de jonge dames laten kennis maken met techniek en hierdoor hun horizon verbreden. Veel vrouwelijk talent gaat namelijk verloren, omdat de techniek voor meisjes vaak een onbekende wereld is. Kortom, Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven!

Jonge vrouwen

De jonge vrouwen kregen net als de voorgaande jaren een uitgebreid programma voorgeschoteld.  Angela van Rijn (Statutair Directeur) en Karlineke Knaap (Directeur Operations Infra) heetten ze van harte welkom en gaven de aftrap voor het programma. Daarna vertelden collega's Neriman Kocaman (Senior Consultant Ontwikkeling) en Mirela van Wijngaarden (QA/QC Engineer) over hun vak en hoe het is om in de techniek te werken. De leerlingen deden een persoonlijkheidtestje met kleuren onder leiding van Sandra Mouwen (HR Coördinator WE College), waardoor ze zichzelf beter leren kennen. En ze gingen zelf ook aan de slag met techniek. Met hulp van Gerard Noordermeer (Praktijkopleider) en het team Girlsday, zette elke deelnemer zelf een morsecode seintoestel in ellkaar. Eigenlijk de vroegste voorloper van het huidige Whatsapp..

Initiatief VHTO

Girlsday is een initiatief van VHTO. Dit bureau wilt de participatie van vrouwen in de bèta, techniek en ICT sectoren vergroten. Door diverse inspanningen van VHTO, overheid, onderwijs en bedrijfsleven kiezen steeds meer Nederlandse meisjes in het voortgezet onderwijs voor exacte vakken. Maar het tekort aan goed opgeleide bèta's, technici en ICT-ers is zeker nog niet opgelost. Aandacht hiervoor blijft nodig, met name ook in het vmbo en mbo. Vorig jaar deden er ruim 11.000 meisjes en 350 bedrijven mee

Trailer VHTO Girlsday

Geslaagde Girlsday 2019

Girlsday 2019

Diversiteit is belangrijk

Het besef dringt steeds meer door dat diversiteit op de werkvloer belangrijk is. Croonwolter&dros werkt in een wereld waar alles snel verandert. Dus is er veel behoefte aan vernieuwing. Nu weten we dat onze kracht om te vernieuwen groter wordt als je met een team mensen werkt dat heel divers is. Daarom zien we graag dat meer meisjes en vrouwen gaan werken in de techniek.

Meer weten over Girlsday bij Croonwolter&dros? Neem dan contact op met Chantal Freeth op hrm@croonwolterendros.nl