Fusie Croon en Wolter & Dros: ‘Intelligentie door Technologie’

Om nog beter in te spelen op ontwikkelingen in de markt en de technologie gaan Croon en Wolter & Dros fuseren. Beide ondernemingen zijn onderdeel van TBI. De afgelopen periode zijn Croon en Wolter & Dros bezig geweest met het treffen van adequate voorbereidingen voor de fusie. Vanaf 19 april opereren de ondernemingen dan ook onder de nieuwe merknaam Croonwolter&dros. Op 1 januari 2017 zullen de juridische entiteiten samengaan.

Met een rijke historie van 140 jaar Croon en 141 jaar Wolter & Dros zijn de ondernemingen samen goed voor meer dan 280 jaar ervaring in de techniek. Beiden zijn landelijk actief. Croon is gespecialiseerd in elektrotechniek en automatisering. Wolter & Dros is gespecialiseerd in werktuigbouw en meet- en regeltechniek. De ondernemingen hebben zich continu ontwikkeld binnen hun vakgebied en zijn daarmee uitgegroeid tot toonaangevende ondernemingen in de branche.

De fusie van Croon en Wolter & Dros is de logische volgende stap in de ontwikkeling van beide ondernemingen. Het samenbrengen van expertises geeft invulling aan de toenemende vraag naar integrale technische systemen. Via een effectieve & efficiënte engineering- en uitvoeringsorganisatie zullen deze in de markt worden gezet. Vanzelfsprekend zal Croonwolter&dros ook monodisciplinaire oplossingen blijven realiseren.

Vanuit het motto ‘Intelligentie door Technologie’ zal Croonwolter&dros met intelligente oplossingen op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, automatisering en informatisering bijdragen aan het duurzaam presteren van haar klanten. Met intelligente, zelfdenkende en -lerende systemen worden processen in of van objecten zoals schepen, tunnels, gebouwen en fabrieken efficiënter en effectiever.

De lancering van de nieuwe merknaam Croonwolter&dros per 19 april is een belangrijke stap in het fusieproces. De komende maanden worden de interne processen, systemen en besturing verder geoptimaliseerd. Dit zal op 1 januari 2017 afgerond en geïmplementeerd zijn in één geïntegreerde organisatie.

Met een omzet van ruim 500 miljoen en 3.000 medewerkers is Croonwolter&dros een van de grootste in elektrotechniek, werktuigbouw, automatisering en informatisering, gespecialiseerde bedrijven van Nederland. Croonwolter&dros is actief in de markten: Utiliteit, Industrie, Infra en Marine & Offshore en heeft vestigingen in heel Nederland.