Duurzame energie gerealiseerd door Energiepark Heeten

18 juli, 2018

Energiepark Heeten.

Samen met partner B&W Energy bouwt Croonwolter&dros in opdracht van Endona Projecten B.V. mee aan Energiepark Heeten. Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor het turn-key leveren, installeren en onderhouden van de AC-zijde (inclusief compact station met transformator) van het park.

Aan de rand van de dorpskom wordt 3 hectare grond  bedekt met zo’n 7750 zonnepanelen die het zonlicht gaan vangen. Daaromheen is 1,5 hectare grond gereserveerd om het zonnepark een écht park te laten zijn. De panelen worden namelijk verdiept geplaatst en afgeschermd door een grondwal met haag. Met deze inpassing wil men zoveel mogelijk recht doen aan het landschap en tegemoet komen aan de wensen van omwonenden.

Capaciteit

Voor zonneparkbegrippen lijkt 3 hectare met 7750 panelen misschien een ‘kleintje’. Endona ziet dat anders. Want als je in je dorp 600 huishoudens en bedrijven ervan kunt laten profiteren, dan is het gewoon ‘groots’. De capaciteit van het park is circa 2 Megawatt. Overcapaciteit van de panelen kan worden teruggegeven aan het net en op termijn mogelijk lokaal worden opgeslagen op batterijen. Dit initiatief valt onder het project GridFlex, waarvan Endona ook onderdeel uitmaakt.
Voor meer informatie kijk op: www. endona.nl