“Duidelijke visie en aanpak Infra-projecten”

7 maart, 2019

Celeste Martens, Manager Maintenance bij Croonwolter&dros, staat donderdag 14 maart in de finale om Maintenance Manager of the Year 2019 te worden. Bij deze jaarlijkse verkiezing wordt het nieuwe boegbeeld van de Nederlandse onderhoudssector gekozen. De verkiezing is een initiatief van iMaintain en de NVDO.

Celeste (26) heeft de afgelopen jaren een geheel eigen focus en visie op Asset Management aangemeten. Ze zorgt er mede voor dat de assets over de gehele levensduur bijdragen aan een beschikbare, duurzame en veilige infrastructuur. We stelden haar een aantal vragen over haar kansen.

We staan aan de vooravond van de finale van de iMaintain Awards. Wat zijn je kansen, denk je?
Dat is voor mij een simpele vraag, 50% kans dat ik win, 50% dat ik verlies. Mark en ik hebben beide onze kwaliteiten en het is nu aan de jury om te bepalen wie de winst het meest verdient.

De mens staat centraal tijdens iMaintain 2019. Wat betekent dat voor jou?
Voor mij betekent de mens centraal stellen oprechte aandacht geven aan je collega’s. Ik geloof sterk in: wat je geeft krijg je terug. Daarnaast leer ik mijn team reflecteren, ik vind namelijk dat daar veel te weinig tijd voor wordt genomen. Ook besteden we veel aandacht aan het geven van feedback, goede feedback is namelijk echt een cadeautje.

Denk je dat vrouwen in de techniek zich anders moeten opstellen in een wereld die voornamelijk wordt gedomineerd door mannen?
Dat is voor mij een lastige vraag, omdat ik niet vanuit mijn eigen ervaringen kan zeggen dat ik mezelf anders opstel in een wereld gedomineerd door mannen, dan in een gemengde wereld of een wereld gedomineerd door vrouwen. Die werelden ken ik nou eenmaal niet. Maar je moet blijven bij de persoon die je bent. Ik doe mezelf niet anders voor omdat ik veel met mannen werk, ik ben wie ik ben. Voor mij begint het in welke wereld dan ook met communicatie. Wel is bijvoorbeeld het aantal vrouwen dat in de bouw / techniek werkt nog steeds erg laag. Ik denk dat beeldvorming omtrent alle functies erg belangrijk is. Daarom krijgen wij regelmatig scholen over de vloer of zetten we ons bijvoorbeeld in voor Girlsday.

Dolf van der Meij, Maintenance Engineer bij Croonwolter&dros:
“Celeste heeft op professionele manier het assetmanagement framework op strategisch niveau geborgd in onze Infra organisatie. Ze zorgt daarmee enerzijds voor commitment vanuit de directie en anderzijds voor een duidelijke visie en aanpak van onze projecten“.

Lees ook het interview met Celeste en haar medekandidaat Mark Groffen van de Radboud Universiteit.

Tijdens het iMaintain Jaarcongres wordt bekendgemaakt of Celeste tot Maintenance Manager of the Year 2019 wordt bekroond. Ze is daarmee de jongste finalist ooit in de lange rij van NVDO-verkiezingen.