Design for Maintenance, hoofdthema bezoek Tilburg University

18 december, 2019

Het belang van slimme keuzes in de ontwerpfase schuilt in de effecten op het onderhoud in de exploitatiefase. Met dit credo in het achterhoofd, bezocht een enthousiaste groep studenten Master Supply Chain Management van de Tilburg University het hoofdkantoor van Croonwolter&dros.

Het bezoek volgde op het geslaagde gastcollege van Yoanna Nedelcheva (Maintenance Consultant bij Croonwolter&dros) op vrijdag 15 november aan de Tilburg University. Ze presenteerde daar haar visie op Design for Maintenance. Dit thema is direct toepasbaar voor de studenten en vormt de gedachte achter ontwerp en onderhoud. Hier wilden de groep aanwezigen meer over weten. Drie weken later brachten de studenten daarom een bezoek aan het hoofdkantoor van Croonwolter&dros: MM25  

In verschillende presentaties hebben zij meer geleerd over het belang van Design for Maintenance in de Infra wereld. Daarnaast kwamen huidige ontwikkelingen als Internet of Things, 3D-printen en Virtual- en Augmented-Reality aan bod.

Reactie van een van de aanwezige studenten:
“Ik vond het erg leuk om te zien hoe innovatie en technische oplossingen op een interessante en begrijpelijke manier gepresenteerd werden.”