Croonwolter&dros ontzorgt Canon Production Printing in verbeteren werkproces in logistiek vastgoed

26 juli, 2020

“Met het binnenbrengen van verse buitenlucht en het verlagen van de temperatuur in de productiehal, kunnen wij de gehele zomer naar behoren doorwerken”

Leon van der Hulst - projectmanager Canon Production Printing

In een veranderend klimaat, waar zomers warmer worden wil je de buitentemperatuur niet naar binnen halen. Maar verse buitenlucht wel. In een productiehal kunnen de temperaturen onder ongunstige omstandigheden stijgen naar 40 graden of meer. Dat is voor het personeel alles behalve productief en comfortabel. Canon Production Printing ontwikkelt en produceert high-tech printproducten en workflowsoftware voor de commerciële printmarkt. Om hun ambities vorm te geven en het primaire proces te verbeteren waren zij op zoek naar een technisch dienstverlener die mee dacht over de beste oplossing uit de markt voor het koelen van de ruimte in hun productiehallen in Venlo.

Gelijkwaardige partners

Leon van der Hulst van Canon vertelt:  “Wij waren op zoek naar een partij waarmee samen gezocht kon worden naar de beste oplossing binnen de beschikbare financiële ruimte. Hierin hebben wij elkaar gevonden.”  Deze manier van werken heeft als voordeel dat de opdrachtgever in de ontwerpfase mede aan tafel zit en invloed heeft op het ontwerp. Hierdoor ontstaat een maakbaar ontwerp waarbij de installerende partij naast het ontwerp ook verantwoordelijk is ­voor het uiteindelijke resultaat. Op deze manier wordt de innovatieve kennis van de marktpartij gebruikt om tot de beste oplossing te komen.

Marcel Fiala vertelt: “Croonwolter&dros neemt graag de verantwoordelijkheid en kijkt samen met de opdrachtgever naar de beste oplossing. In dit geval was ook leverancier Oxycom nauw betrokken bij het proces waardoor het ontwerp van te voren duidelijk is vastgesteld en alle betrokken partijen gelijkwaardige partners in het proces zijn.”

Wij kijken met de opdrachtgever samen naar de beste oplossing. Het ontwerp is van te voren duidelijk vastgesteld waarbij Canon, Oxycom en wij gelijkwaardige partners in het proces zijn.”

Marcel Fiala - Accountmananager Croonwolter&dros

Duurzame klimaatoplossingen, geïnspireerd door de natuur

Voor de productiehal van Canon is gekozen voor de bewezen oplossing van Oxycom:, adiabatische koeling. De indirect/directe verdampingskoeling zorgt voor optimale ventilatie, een prettige temperatuur. Hierdoor wordt de productiehal van Canon een duurzame, comfortabele, gezonde en productieve werkplek.

Canon hecht grote waarde aan het welzijn van de medewerkers. Deze oplossing brengt elk seizoen de juiste temperatuur, koeling met 100% schone, verse en gefilterde buitenlucht. Buiten het welzijn van hun medewerkers is ook duurzaamheid een van de speerpunten van Canon. Adiabatische koeling is een milieuvriendelijk alternatief, met een laag energieverbruik.