Croonwolter&dros , maintenancepartner van nieuw Thialf

28 juni, 2017

Croonwolter&dros en Thialf ondertekenen maintenance contract

Het nieuwe Thialf in Heerenveen heeft Croonwolter&dros de opdracht gegund voor het onderhoud aan alle elektrotechnische installaties van hét schaatshart van de wereld. Thialf verrichtte dit werk eerder zelf maar stelt hogere eisen aan comfort en duurzaamheid en besloot hiervoor een gespecialiseerde maintenance partner in te zetten.

Icoon in topsport

Thialf is een iconisch begrip in de schaatswereld; het is voor topschaatsers de beste laaglandbaan met het beste ijs van de wereld. De door Croonwolter&dros geleverde installaties en kennis sluiten aan bij de hoge eisen die Thialf stelt aan organisaties, mensen en middelen. Het maken van het beste ijs kan alleen door te kiezen voor hooggespecialiseerde kennis en techniek. Dit geldt voor de ijstechniek en voor alle techniek eromheen, omdat alle installaties met elkaar in verbinding staan.

Croonwolter&dros was eerder ook verantwoordelijk voor de vernieuwbouw van de elektrotechnische installaties van Thialf. Deze werkzaamheden vonden plaats buiten de schaatsseizoenen om, in 2015 en 2016 waarna Thialf zijn deuren opnieuw opende. In aansluiting op de goede samenwerking tijdens de verbouw heeft Thialf, Croonwolter&dros nu ook gekozen als partner voor het onderhoud van de elektrotechnische installaties voor onder andere de brandmelding, inbraakbeveiliging en het lichtmanagement.

Duurzaam lichtmanagement

Het zonnedak met ruim 5000 zonnepanelen maakt van Thialf de duurzaamste laaglandbaan ooit. De zonnepanelen leveren een energiereductie op van 50% en kunnen bijna een kwart van de toekomstige energiebehoefte opwekken. Efficiënt lichtmanagement zorgt ervoor dat Thialf bij topsportevents het hoogste comfortniveau voor licht kan bieden. Geheel volgens de richtlijnen van het IOC. Op andere tijden wordt de verlichting afgestemd op het comfortniveau passend bij het event. Dat bespaart geld én energie.