Croonwolter&dros laat lichtjes branden voor het Sophia Kinderziekenhuis

11 februari, 2022

Afgelopen december hield het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis weer haar jaarlijkse Lichtjesactie: koop symbolisch een lichtje en steun het Sophia Kinderthoraxcentrum. Croonwolter&dros haakte hierop in door de medewerkers en hun volgers op social media op te roepen om een foto in te sturen van hun kerstboom. Voor elke foto zou het bedrijf lichtjes doneren. Honderd mensen stuurden hun foto in waardoor Eugène de Roodt, directeur van Croonwolter&dros een cheque van 5000 euro kon overhandigen aan Paulina Wielaard, relatiemedewerker van Stichting Vrienden van Sophia.

De opbrengst van de Lichtjesactie is bestemd voor een sport- en spelaccommodatie in het Sophia Kinderthoraxcentrum. Deze afdeling biedt specialistische zorg aan kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Voor kinderen die hier worden behandeld is sporten minder vanzelfsprekend, soms ook spannend (evenals voor hun bezorgde ouders), maar juist extra belangrijk. Daarom zamelt de stichting geld in om het ‘So Fit & Fun Centrum’ te realiseren waar de kinderen spelenderwijs, en onder veilige monitoring, kunnen ontdekken wat ze hun mogelijkheden zijn. Hiertoe wordt een omgeving gemaakt die zo leuk is dat broertjes en zusjes vast ook mee willen, en dat mag. Naast fietsen, loopbanden en functietesten komt er een springkussen en worden virtual reality en games ingezet.

Concept kan straks door andere ziekenhuizen worden overgenomen

‘Dankzij organisaties als Croonwolter&dros hebben we op dit moment al 320.000 euro voor dit doel mogen ontvangen’, vertelt Paulina Wielaard. ‘Omdat het centrum 1,3 miljoen euro kost, werven we tot de zomer door. Mooi van het toekomstige centrum is ook dat, bij bewezen succes, dit concept door andere kinderziekenhuizen kan worden overgenomen.’ Eugène de Roodt, ook privé donateur van Vrienden van Sophia, draagt deze stichting al langer een warm hart toe. ‘Ik heb in de loop der jaren een aantal kinderen van collega’s hier bezocht en weet uit ervaring hoe goed en belangrijk het werk van dit ziekenhuis is. Ik ben dan ook heel blij dat ons bedrijf en mijn collega’s zo positief reageerden op deze actie.’

Heb je jouw leesbril op? Wie weet vindt jij jouw kerstboom in de mozaiek: