Croonwolter&dros krijgt opdracht voor de bouw van een recycling centrum

8 mei, 2017

Vorige week heeft Croonwolter&dros vol trots de opdracht gekregen van Mitsubishi Materials Corporation (MMC) voor de bouw van een recycling centrum op het haven- en industrieterrein Moerdijk.
Mitsubishi Materials Corporation (MMC), een Japanse producent van non-ferro metalen en cement, vestigt zich met een recycling-centrum. In Moerdijk verzamelt Mitsubishi elektronisch afval uit heel Europa in.
De printplaten en andere onderdelen van afgedankte elektronische apparaten worden daar geïnspecteerd en geanalyseerd. Vanuit Moerdijk wordt het afval naar Japan getransporteerd, waar het vervolgens verwerkt wordt in de smelterij van MMC.
Croonwolter&dros zal zorgdragen  voor de detail engineering en installatie van alle werktuigbouwkundige installaties inclusief de sprinklerinstallatie. 
De bouw start in mei 2017 en de gehele installatie zal naar verwachting in oktober 2017 in gebruik worden genomen. Door een disciplinaire Japanse werkmethodiek toe te passen kan deze korte doorlooptijd gerealiseerd worden. Voor de regio is de bouw van het recycling centrum een belangrijke toegevoegde waarde. Het draagt bij aan de doelstelling van het haven- en industrieterrein om bedrijven de ruimte te bieden om te groeien, om nieuwe markten te bereiken en om duurzame ambities waar te maken. Dit sluit heel goed aan bij de visie van Croonwolter&dros.