Croonwolter&dros en Gooee tekenen grootste proptech contract om 5000 Croonwolter&dros gebouwen slimmer te maken

5 juni, 2019

6 juni 2019 - Amsterdam, NL -  Croonwolter&dros en het Amerikaanse proptech-bedrijf Gooee hebben een contract getekend dat meer dan 5.000 commerciële gebouwen van in totaal 11,9 mln m2 onder beheer van Croonwolter&dros in Nederland zal verbinden met de monitortechnologie van Gooee.

Bas Ambachtsheer, directeur bij Croonwolter&dros, zegt: "Dit is een belangrijke mijlpaal in slim vastgoed. Als mensen denken dat gebouwen nu slim zijn, staan ​​ze voor een schok. Een systeem zoals Gooee, dat integreert in onze totale propositie 'grip krijgen' op een gebouw, zal een standaard worden. Ik ben verheugd om te zeggen dat wij Gooee gaan gebruiken als de belangrijkste leverancier van oplossingen en het uitrollen van onze portfolio in combinatie met een slimme front-end app-oplossing van onze strategische partner, Office App.”

De proptech-toepassing is in staat om energieverbruik, operationele kosten, ruimtegebruik en menselijk gedrag bij te houden en zal binnen tien jaar een energiebesparing opleveren van 10% van de kosten, in totaal € 120 mln. Het Building Operating System van Gooee neemt de controle over van inefficiënte, bestaande bouwsystemen om zowel de bouw- als de bedrijfsprestaties te optimaliseren. Een op abonnement gebaseerd model vermindert de investering vooraf en sluit aan op korte pay-payback-perioden voor verhuurders, managers en huurders.

Neil Salt, Managing Director en mede-oprichter van Gooee, zegt: "Het meest kritieke element in een auto is de software. Tegenwoordig kunnen bedrijven zoals Tesla de prestaties en efficiëntie van uw voertuig verbeteren met op afstand beheerde software. Dit is wat Gooee kan doen voor gebouwsystemen die niet zijn geïntegreerd en oorspronkelijk zijn ontworpen voor functie versus efficiëntie. Onze investering in technologie en IP in draadloze communicatie, verlichting, detectie en cloud-gebaseerde toepassingen hebben dit nu op grote schaal mogelijk gemaakt en Gooee loopt voorop bij deze innovatie. "

Croonwolter&dros, voorloper in technische dienstverlening, was onlangs te gast in de IoT-arena op de beurs Building Holland. Tijdens dit event werd het IoT-platform van Gooee op de Nederlandse markt gelanceerd om twee Rabobank-prijzen voor innovatie in de wacht te slepen. Gooee toonde zijn potentieel om efficiëntie en besparingen in vastgoedportefeuilles te maximaliseren.

Bas Ambachtsheer vertelt: “Dit is nog maar het begin. Implementatie van het Gooee-platform, te beginnen met BuildviewTM, door heel ons domein stelt ons in staat om zichtbaarheid te krijgen in onze hele portfolio en klanten een verbeterde service te bieden met verbeterde operationele efficiëntie. Croonwolter&dros voegt extra intelligente software toe die verbinding maakt met een gestandaardiseerde configuratie voor onderhoud en activabeheer.”

Andrew Johnson, CEO en oprichter van Gooee: "Het creëren van het eerste wereldwijd schaalbare, open IoT-platform voor slimme gebouwen heeft vijf jaar engineering en investering gekost. Onze visie was om waarde te creëren voor alle stakeholders in gebouwen met de grootste geaggregeerde dataset, die bruikbare inzichten oplevert. Croonwolter&dros is de perfecte lanceringspartner in Nederland met een op elkaar afgestemde visie dat een besturingssysteem voor gebouwen de toekomst is van infrastructuur en activabeheer, allemaal beheert vanuit de cloud in een 'enkelvoudige weergave'.”

Het platform van Gooee staat in dienst van het slimme vastgoed ecosysteem samen met IoT-partners, Aurora Lighting, Dell, Tridium, Nordic Semiconductor, Vodafone, Feilo Sylvania, Interlight & Humble Buildings.