Croon deelt kennis met ‘College ATEX’

3 maart, 2015

Vandaag organiseert Croon Elektrotechniek het eerste College ATEX uit een reeks van drie. Installaties in explosiegevaarlijke omgevingen moeten aan hoge eisen voldoen. Dat geldt ook voor de technici die in deze omgevingen werken.

Croon heeft jaren ervaring met de ATEX-richtlijnen en heeft, als grootste elektrotechnische installatiebedrijf in Nederland, nu een grote groep medewerkers met het IEC-Ex 05-diploma. Dit garandeert dat zij niet alleen de opleiding hebben, maar ook de ervaring om te kunnen adviseren, inspecteren en installeren in omgevingen waar het kleinste vonkje grote gevolgen kan hebben. Deze kennis willen wij graag met u delen tijdens het College ATEX 2015.

Inhoud college

Tijdens het college leert u hoe u veilig werkt bij explosiegevaar. Hoe u explosies voorkomt bij ontwerp, productie, montage, beheer en/of onderhoud. Dit alles met de internationale norm IEC-Ex 05 als richtlijn. We zoomen in op de maatschappelijke context van deze belangrijke norm en de rol die de overheid hierin neemt. Regulering en de toenemende verantwoordelijkheid van u als beheerder of eigenaar dienen hierin centraal te staan. Wij laten u zien hoe Croon dit heeft opgezet en hoe wij u als eindgebruiker middels kennisdeling steeds verder willen en kunnen ontzorgen.

Croon Survey & Inspections (CSI)

Croon heeft met CSI een onafhankelijk inspectiebedrijf in huis en is daarmee één van de drie inspectiebedrijven binnen Nederland die elektrotechnische veiligheidsinspecties op dit niveau aanbiedt. CSI heeft de beschikking over een tiental ATEX/IEC-Ex inspecteurs en naast theoretische kennis ook veel praktische ervaring.

Interesse?

Heeft u interesse in het College ATEX? Dan kunt u zich aanmelden voor de colleges op 10 maart of 17 maart. Let op: aan het college zijn kosten verbonden. De kosten voor het College ATEX zijn

€ 50,-. Na het college ontvangt u een certificaat van deelname en het praktijkboek Explosieveiligheid in het Procesveld.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Peter de Kwant (peter.dekwant@croonwolterendros.nl)