Branchevereniging UNETO-VNI zet de Nederlandse techniek in de schijnwerpers

29 augustus, 2012

Als het aan UNETO-VNI ligt, staan de prestaties van de Nederlandse installatiebranche vanaf begin september volop in de belangstelling. 'De Techniek Achter Nederland' is de titel van een tiendelige televisieserie op RTL-Z én van een bijzonder boek. In deze serie en in dit boek worden ook projecten van Croon Elektrotechniek belicht.

Promo De techniek achter Nederland from UNETO-VNI on Vimeo.

Uitdagingen

De Nederlandse samenleving staat de komende jaren voor tal van uitdagingen. Betaalbaarheid van de zorg, een schone leefomgeving, mobiliteit, veiligheid en kantorenleegstand - de campagne stelt deze en andere thema's aan de orde en laat zien op welke manieren technische ondernemingen oplossingen kunnen bieden. Techniek is op veel plaatsen weliswaar niet zichtbaar, maar wél noodzakelijk om de maatschappij te laten functioneren.

Tv-serie en boek

In de tv-serie 'De Techniek Achter Nederland', die vanaf 3 september te zien is op RTL-Z, komt elke week één thema aan de orde. Spraakmakende projecten van Nederlandse installatiebedrijven laten zien dat hoogwaardige kennis en innovatie essentieel zijn voor een leefbare toekomst. Het boek benadert het onderwerp op een iets andere manier. Ook hier krijgen de prestaties van de installatiebranche volop aandacht, maar er is ruimte voor de (toekomst)visie van een groot aantal gezaghebbende opinieleiders uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven. Mensen als Herman Wijffels, Bernard Wientjes, Paul Schnabel en Wubbo Ockels vertellen wat naar hun mening de belangrijkste uitdagingen zijn waar Nederland voor staat.

Croon projecten

In de tiendelige tv-serie zal ook Croon aan bod komen met twee spraakmakende projecten, respectievelijk het Scheepvaartsmuseum ( uitzenddatum 10 september) en het Deventer Ziekenhuis (uitzenddatum 1 oktober). De aanhangende thema’s van deze uitzendingen betreffen: ‘Een tweede leven voor gebouwen’ en‘Betaalbare zorg voor iedereen’.

Website

UNETO-VNI lanceert een speciale website en vraagt ook met behulp van social media aandacht voor de innovatiekracht van de branche.

Details over de vele projecten die in tv-serie en boek voorbij komen, zijn ook te vinden op een website die UNETO-VNI speciaal voor deze campagne heeft ingericht: www.detechniekachternederland.nl. Daar zijn ook de afleveringen van de tv-serie en interviews uit het boek te vinden.