Bouwinvest zet kantoorgebouwen ‘in het zonnetje’ met Croonwolter&dros

18 oktober, 2016

Kantoorgebouwen Arthur van Schendelstraat

Croonwolter&dros gaat in Utrecht twee kantoorgebouwen van vastgoedbelegger Bouwinvest voorzien van een zonne-energiesysteem. Hiermee wordt duurzame zonnestroom geproduceerd wat niet alleen voor een verlaging van de energie exploitatiekosten zorgt maar ook voor een verbetering van de energieprestatie van het pand. Croonwolter&dros levert hiermee een bijdrage aan het verder verduurzamen van de vastgoedportefeuille van Bouwinvest.

Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Bouwinvest investeert in multifunctionele kantoorgebouwen in en rond de grote steden in de Randstad. Daarbij staat de business van de ondernemer voorop. Dit resulteert in maatwerkoplossingen voor de huurder en gebouwen met goede toekomstperspectieven. Ook het verduurzamen van de vastgoedportefeuille is een vast onderdeel van het beleid.

Verduurzaming vastgoedportefeuille

Samen met ontwikkelaars, bouwers, technische dienstverleners, gemeenten en huurders werkt Bouwinvest continue aan het verduurzamen van haar beleggingen. De drie Nederlandse vastgoedfondsen van Bouwinvest behoren internationaal tot de best presterende fondsen op MVO-beleid. Ze hebben de hoogst haalbare status, de GRESB Green Star, behaald. GRESB is een onafhankelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid van vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt.

“Vier jaar geleden zijn we bij Bouwinvest gestart met een intensief traject om onze duurzaamheidstrategie aan te scherpen, best-practices te implementeren en de resultaten te meten en verbeteren. Gebouwlabels, energiemonitoring en -management, green leases en duurzaamheid bewustwording bij huurders zijn voorbeelden hiervan” aldus Rob van der Sluijs, senior technisch manager kantoren bij Bouwinvest. “Het verder verduurzamen van de kantoorgebouwen aan de Arthur van Schendelstraat in Utrecht past volledig binnen deze aanpak”.

Technische innovaties

Energieconsultant Fabio Pisano van Croonwolter&dros: “Veel vastgoedbedrijven hebben een visie en ambitie op het gebied van duurzaamheid, al dan niet als onderdeel van hun MVO-beleid. Organisaties willen door de inzet van innovatieve duurzame technieken hun CO2 verder reduceren. Croonwolter&dros is sterk in technische innovaties voor duurzaamheid. Wij zijn er trots op dat wij Bouwinvest gaan helpen bij het verder realiseren van hun duurzaamheidsambities”.