Bezoek onze projecten in Delft en Zwolle tijdens de Dag van de Bouw

27 mei, 2016

Op zaterdag 4 juni openen in heel Nederland circa 200 bouwprojecten hun deuren in het kader van de Dag van de Bouw 2016. Op deze dag kunt u tussen 10:00 uur en 16:00 uur een kijkje nemen achter de schermen. Croonwolter&dros doet dit jaar mee met twee projecten: de protonenkliniek HollandPTC in Delft en het kantoorgebouw van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) in Zwolle. U krijgt ter plekke te zien hoe de bouw van de twee projecten vordert en u krijgt uitleg hoe de techniek en bouw in zijn werk gaat. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud. Wat valt er allemaal te zien?

BEKIJK DE NIEUWE PROTONENKLINIEK HOLLANDPTC IN DELFT

Om een nieuwe behandeling van specifieke vormen van kanker en wetenschappelijk onderzoek naar protonentherapie mogelijk te maken, bouwen Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren samen aan protonenkliniek Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC) in Delft. Dit in opdracht van een consortium van de TU Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Erasmus Medisch Centrum (EMC). Vanaf augustus 2017 zal de eerste patiënt behandeld worden in Delft. 

De wanden en vloeren van de behandelruimtes van HollandPTC zijn gemaakt van metersdik beton dat vol zit met kilometers aan leidingwerk. Toch wordt HollandPTC een prettig en patiëntvriendelijk gebouw. Hoe we dat realiseren hoort u van de mensen die hier dagelijks aan het werk zijn.

De Dag van de Bouw bij HollandPTC wordt geopend door Raimond de Prez, wethouder wonen, stedelijke vernieuwing en zorg in Delft. Natuurlijk kunt u rekenen op leuke activiteiten voor de kinderen en staat er een drankje voor u klaar. 

Adres: Heertjeslaan, Delft

BEZOEK DE WATERSCHAP-BOUWPLAATS VAN WDODELTA IN ZWOLLE

Het Waterschap Reest en Wieden en Waterschap Groot Salland zijn per 1 januari 2016 gefuseerd. De nieuwe organisatie Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) wordt begin juli 2016 in een nieuw hoofkantoor onder gebracht. Hiervoor wordt een bestaand kantoorgebouw in Zwolle door Croonwolter&dros en Van Wijnen op duurzame wijze gerenoveerd en verbouwd. 

Het kantoorgebouw is in 2008 gerealiseerd maar is sinds de oplevering slechts gedeeltelijk in gebruik geweest. Dit betekent dat het gebouw eerst geschikt moet worden gemaakt voor gebruik als hoofdkantoor van WDODelta. Dit houdt onder meer in het aanbrengen van binnenwanden, vloer- en plafond afwerking, ICT- en facilitaire voorzieningen en de nodige aanpassingen aan de werktuigkundige en elektrotechnische installaties van het gebouw. Doordat de installaties worden vernieuwd door bijvoorbeeld het aanbrengen van LED verlichting, wordt er een verbetering gerealiseerd van Energielabel B naar Energielabel A.

Een boeiende masterclass, vogelhuisjes bouwen, in gesprek met een binnenhuisarchitect, tekenen en kleuren met Bob de Bouwer en een toelichting over hoe het waterschap bouwt met water: tijdens de Dag van de Bouw is van alles te beleven voor jong en oud op de Waterschap-bouwplaats!

Adres: Dr. van Deenweg 187, Zwolle.